DSÖ'den Türkiye'ye teşekkür

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yönetimi ile ikili görüşme yaptı. Türkiye'deki salgıla mücadelede son durum ele alındı. DSÖ Direktörü Dr. Kluge, Türkiye'ye mücadelesi ve yardımları için minnettar olduklarını söyledi.

DSÖ'den Türkiye'ye teşekkür

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge ile görüştü.

İkili görüşme video konferans yolu ile gerçekleştirildi. Görüşmede Türkiye’deki vaka sayıları, iyileşme oranları, Türkiye’nin uyguladığı tedavi algoritması ele alındı ve normalleşme adımlarına yönelik istişarelerde bulunuldu.

Avrupa Direktörü, Kovid-19 salgınına karşı başarıyla yürütülen mücadeleyi takdir ettiklerinin söyledi. Uluslararası dayanışma ve liderliği için Türkiye'ye teşekkür etti.

Bakan Koca da salgına karşı gelinen noktayı anlattı, bilgi verdi. Belirli önlemlerin aşamalı ve kontrollü şekilde hafifletilmesinin öngörüldüğünü aktardı.

Salgına karşı iradenin başarıya dönüştüğüne işaret etti Bakan Koca. Bu sürecin bugün Türkiye’yi bir normalleşme planı uygulama noktasına getirdiğini vurguladı.

DSÖ Avrupa Direktörü Kluge, Türkiye’nin Covid-19’a yönelik başarılı mücadelesinin akademik yayınlara aktarılması gerektiğini ifade etti.

Kluge, Türkiye’nin yürüttüğü sürecin “en iyi uygulamalar” başlığıyla diğer ülkelerle de paylaşılması konusunda DSÖ’nün hazırlık yaptığını söyledi.

ulsual.com.tr

dünya sağlık örgütü sağlık bakanı fahrettin koca