Fırat Çakıroğlu cinayetinde iddianame kabul edildi

Ege Üniversitesi’nde PKK’lılar tarafından öldürülen Fırat Çakıroğlu ile ilgili iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Çakıroğlu’nun öldürdükleri belirtilen 1’i tutuklu 27’si tutuksuz sanık, adli tatilin bitmesinin ardından hakim karşısına çıkacak. İddianamede Çakıroğlu’nun Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun yürüyüşüne katıldıktan sonra hedef gösterildiği bilgisi de yer aldı.

Fırat Çakıroğlu cinayetinde iddianame kabul edildi

Ege Üniversitesi’nde Fırat Çakıroğlu’nun ölümüne yol açan PKK’lılar adli tatilin bitmesinin ardından hakim karşısına çıkacak.

Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu öldürdükleri belirtilen 1’i tutuklu, 27 tutuksuz 28 sanık hakkındaki iddianame kabul edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, 5 ay sonra düzenlediği iddianameyi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdi

Savcı Çakıroğlu’nu bıçaklayan Nurullah S. hakkında kasten adam öldürme ve örgüt üyeliği suçlarından müebbet ve 69 yıl hapis cezası isteniyor.

Diğer sanıklar için ise 5-48 yıl arasında hapis talep edildi.

Cumhuriyet Savcısı Zeki Polat, 27 sayfadan oluşan iddianamede çarpıcı bigilere yer verdi. Savcı, Çakıroğlu’nun 2014 yılında Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Türkiye Genlçik Birliği'nin de aralarında bulunduğu Atatürk ve Bayrağa Saygı yürüyüşüne katıldıktan sonra hedef gösterildiğini vurguladı.

İddianamede Çakıroğlu’nu ekmek bıçağıyla iki bacağı, kasık ve göğüs boşluğundan olmak üzere 5 yerinden yaralayan Nurullah S’nun bu konuda daha önceden eğitim aldığına vurgu yapıldı.

Fırat Çakıroğlu cinayetinde iddianame kabul edildi paylaşan: ulusalkanalulusalkanal.com.tr

HABER: BELMA YÜCELKAMERA: AKIN KARA

ege üniversitesi fırat çakıroğlu