ABD'de 24 saatte 53 bin yeni vaka

ABD, 24 saatte 53 bin koronavirüs vakası ile yeni bir rekora imza attı. Vakalar güney ve batı eyaletlerinde yoğunlaştı. Florida ve Teksas’taki rakamlar endişe kaynağı oldu.

ABD'de 24 saatte 53 bin yeni vaka

Amerika Birleşik Devletleri koronavirüs salgınında yeni bir rekor kırdı. Ülkede 1 günde 53 bin yeni Kovid-19 vakası daha tespit edildi. Vaka sayısı 2 milyon 553 bine kişiye yükseldi. Ölü sayısı da 128 bin sınırına yaklaştı.

Güney ve batı illerindeki vak'a sayılarındaki artış endişeye neden oldu. Florida, kendi rekoruna kırdı. Eyalette 1 günde 9 binden fazla yeni vaka kaydedildi.

Teksas ise 5 bin fazla yeni vaka ile Florida'yı takip etti. Arizona 3 bin 500’ün üzerinde yeni vaka sayısıyla ilse rekor artış yaşanan 3. Eyalet oldu.

Bu üç eyaletin yanı sıra California, Georgia, Mississippi, Missouri, Oklahoma, Güney Carolina, Tennessee ve Utah’da da günlük vaka sayısında rekor artışlar yaşandı.

Vaka sayılarındaki rekor artış nedeniyle Teksas’ta çok sayıda açık alanın yeniden kapatılmasına karar verildi. Teksas yönetimi, Florida gibi bütün bar ve eğlence mekanlarını geçici süreyle kapatmak zorunda kaldı.

Uzmanlar, vaka sayılarındaki artışın, ölü sayısına etkisinin gözlemlemek için sürecin bir süre daha takip edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Rekor üstüne rekor kırılmasına rağmen Trump yönetimi, salgının kontrol altına alındığını düşünüyor. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence (Mayk Pens) salgının ilerlemesini yavaşlattıklarını ve vaka artış eğrisinin düzleştiğini savundu.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs