Erdoğan aklama istiyor!

Türkiye eski 4 AKP'li bakanla ilgili oylamaya kilitlendi. Meclis soruşturma komisyonundaki Yüce divan oylaması yarın yapılacak. Oylamada, bakanları Yüce Divan'a göndermek yerine "komsiyonda aklama"nın tercih edileceği belirtiliyor

Erdoğan aklama istiyor!

AKP’li dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesi hakkındaki kritik oylama pazartesi günü yapılacak.

Meclis Soruşturma Komisyonu, AKP’li eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'da yargılanmaları konusunda toplanacak ve son kararını verecek. Hükümetin çoğunluğu elinde tuttuğu komsiyondan "Yüce Divan" kararı çıkması için, 3 AKP'li vekilin de muhalefetle birlikte “evet oyu vermesi gerekiyor.

Bu noktada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın vekiller üzerinde baskı kurduğu ve komisyon oylamasında aklama istediği ifade ediliyor. Sürpriz bir gelişme olmaması halinde komisyon kararının da bu yönde çıkması bekleniyor.

Meclis İçtüzüğü’ne göre, soruşturma komisyonu raporunu en son 9 Ocak 2015’ tarihinde Meclis Başkanlığı’na sunmak zorunda. Bu rapor da 30 Ocak'a kadar Genel Kurul'da görüşecek ve oylanacak.

Bazı Bakanlarla birlikte özellikle 3 dönem barajına takılan milletvekillerinin, “Bakanlar Yüce Divan'a gitmeli" görüşünde olduğu biliniyor. Bu nedenle Genel Kurul'daki oylamada, AKP içinden firelerin yaşanması muhtemel görülüyor. Firelerin önlenmesi için de AKP içinde yoğun bir kulis çalışması yürütülüyor. Öte yandan Erdoğan'a yakın medya organları, eskin Bakanların Yüce Divan'a gitmesinin 17 ve 25 Aralık'ın bir devamı olacağı fikrini işliyor. Haberlerde, operasyonların bir darbe girişimi olduğu, Yüce Divan talebinin de Erdoğan'a ulaşmak için bir adım olduğu görüşü yayılıyor.

ulusalkanal.com.tr