Ankara'daki bombaları kim patlattı? 'Biri erkek, siyah cübbeli, sarık türü...'

Ankara'daki saldırının IŞİD bağlantılı 2 canlı bomba tarafından yapıldığı ihtimali kuvvet kazandı. IŞİD üyesi 16 kişinin ailesinden DNA örnekleri alındığı öğrenildi. Öte yandan canlı bomba olduğu düşünülen bir kişinin tren garına yürüdüğü sıradaki mobese görüntüsü ortaya çıktı.

Ankara'daki bombaları kim patlattı? 'Biri erkek, siyah cübbeli, sarık türü...'

Ankara Tren garı saldırısıyla ilgili gözler Adli Tıp Kurumu'nda Faillerin kim ve hangi örgütle bağlantılı olduğu sorusuna yanıt bekleniyor.

Ankara'daki terör saldırısını düzenleyenlerle ilgili Adli Tıp'taki çalışmalar sürüyor. Olay yerinde bulunan ve beden bütünlüğünü kaybetmiş biri kadın 3 cesetten 2'sinin canlı bombalar olabileceği belirtiliyor.

Güvenlik uzmanları saldırıda IŞİD veya bağlantılı yapılar üzerinde duruyor. Canlı bombaların kimliklerinin belirlenmesi için IŞİD'e katılan ve canlı bomba eylemcisi olarak aranan 16 kişinin ailesinden DNA örnekleri alındığı öğrenildi. Saldırdanlardan birinin Suruç bombacısı Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Tanıkların ifadeleri de açığa çıkmaya başladı. Tanıklardan biri canlı bombalardan birinin erkek, siyah cübbeli, sarık türü bir şey giyen, sırt çantalı olduğunu ifade etti. Bir başka tanık ise canlı bombalardan birinin kadın olduğunu iddia etti.

Öte yandan çevredeki MOBESE kameraları da incelendi. Kayıtlarda Cumartesi günü saat 06.45'te Gar yönüne doğru yürüyen bir kişinin görüntüsü tespit edildi. Bu kişinin canlı bombalardan biri olduğu düşünülüyor.

Bu arada olayı soruşturacak aralarında istihbarat yetkililerinin de bulunduğu 100 kişilik bir ekip kuruldu. Saldırıda hem IŞİD hem de PKK konusunda olası bağlantılar araştırılıyor.

ulusalkanal.com.tr