81 ilde FETÖ operasyonu: 1120 kişi gözaltına alındı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanmasına yönelik 81 ilde operasyon düzenlendi. Gözaltı kararı alınan 3 bin 224 şüpheliden bin 120'si yakalandı. Tüm yurttaki eş zamanlı baskınlarda 8 bin 500 polis görev yaptı. Operasyonlar ara vermeden devam edecek. Hedefteki gözaltı sayısı ise 7 bin olarak ifade ediliyor.

81 ilde FETÖ operasyonu: 1120 kişi gözaltına alındı

Ve düğmeye basıldı. Yurt genelinde bini aşkın kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hedefindeki yapılanmayı "emniyetimize sızmış mahrem imamlar" olarak tanımladı.

"Emniyetimize sızmış "mahrem imamlar" dediğimiz bir yapıyı çökertmenin çalışmasının en önemli adımı 81 ilde yapılan bir operasyon gerçekleştirilmiştir."

Fethullahçı Terör Örgütü'nün emniyetteki "mahrem" yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Ankara merkezli 81 ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonlara 8 bin 500 polis katıldı.

Gözaltı sayısı böyle açıklandı ancak saatler ilerledikçe bilanço arttı. Gözaltı kararı verilen 3 bin 224 şüpheliden bin 120'si yakalandı. Bin 448'inin ise zaten FETÖ'den tutuklu bulunduğu belirlendi.

Başbakan Binali Yıldırım örgüte büyük operasyonun sinyalini böyle vermişti. Peki karmaşık yapı nasıl çözüldü?

FETÖ soruşturmasında örgütün emniyetteki gizli arşivi ele geçirildi ve kripto örgüt üyeleri tespiti edildi. Bilgilere, MİT'in yürüttüğü, sahadaki bir insandan elde edilen istihbarat şeklinde tanımlanan "HUMINT" programı sayesinde ulaşıldı. Çalışmalar ilk aşamada 4 bin 672 kişi hakkında başlatıldı. Ancak operasyonların ara vermeden süreceği ve hedefteki gözaltına alınacak isim sayısının 7 bini bulabileceği belirtiliyor.

Öte yandan şüpheli sayısının en yüksek olduğu il 580 zanlı hakkında çıkarılan gözaltı kararıyla İstanbul oldu. Mega kentte 172 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

fetö emniyet