Dağlıca şehidine son veda

Dağlıca şehitlerinden Bakım Üstçavuş Okan Taşan Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit için Kocatepe Camiinde düzenlenen törene devlet erkânı katıldı. Başkentliler cenazede “Kahrolsun PKK”, Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.

Dağlıca şehidine son veda

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde PKK'nın hain pususunda şehit olan Bakım Üstçavuş Okan Taşan son yolculuğuna uğurlandı.

Üstçavuş Taşan için Ankara Kocatepe Camiisi'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar katıldı.

Törene şehidin eşi Aylin Taşan'ın polis üniformasıyla oğlu Meriç'in ise askeri kıyafetle geldi.

Başkentliler cenazede “Kahrolsun PKK”, Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Şehit, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şehit Üstçavuş Taşan'ın Şanlıurfa’da görev yaparken Mayıs ayında Hakkari’nin Dağlıca bölgesine tayini çıkmıştı.

PKK'lılar Tunceli'de ise kent merkezine sızdı, polis lojmanlarının güvenlik noktasına ateş açtı.

Saldırıda 3 polis ile yoldan geçen Sanem Gündüz adlı vatandaş yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve ameliyata alınan polis memuru Aydın Nazillioğlu şehit oldu.

Özel harekat polisi için Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenledi. Törende baba Yaşar Nazillioğlu, "Ağlamayacağım dimdik ayakta duracağım" dedi. Şehit daha sonra Balıkesir'e uğurlandı.

Nazillioğlu'nun Altıeylül ilçesindeki baba evine Türk bayrakları asıldı.

ulusalkanal.com.tr