Koronavirüsün kaynağı ABD mi? Çarpıcı açıklama

Pekin yönetiminin, yeni tip koronavirüs Kovid-19'a karşı mücadeleyi kazanmasıyla gözler yeniden virüsün kaynağına çevrildi. ABD Temsilciler Meclisi'nde salgına ilişkin soruşturma başlatıldı. Burada ifade veren Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörünün açıklamaları, "kaynak Amerika mı?" sorusunu gündeme getirdi. Abd’de gripten öldüğü sanılan bazı kişilerin aslında covid-19'tan öldüğü tespit edildi. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü "ABD, bize bir açıklama borçludur" dedi, Amerikan yönetimini "şeffaf olmaya" çağırdı.

Koronavirüsün kaynağı ABD mi? Çarpıcı açıklama

Çin koronavirüs salgınını yendi. Vuhan'da Kovid-19 salgını kontrol altına alındı. Dünyada hastalığın çıkış noktası yeniden tartışılmaya başlandı. Amerika'da başlatılan soruşturma "kaynak Amerika mı?" sorusunu gündeme getirdi.

Amerika'da aylar önce başlayan salgında ölen bazı kişilerin covid 19'dan öldüğü tespit edilince virüsün kaynağı tartışmaları alevlendi. İşte bu açıklamaları Çin kanıt olarak gösterdi. Videodaki kişi ABD'nin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Robert Redfield.

ABD Temsilciler Meclisi ülkedeki salgınla ilgili soruşturma başlattı. Redfield, 11 Mart'ta ABD'deki salgın ile ilgili ABD Meclisinde ifade verdi.

Bu videoyu dayanak olarak alan Çin, ABD'nin şeffaf olmadığını savundu. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, salgını kaynağının Vuhan'da olmadığı belirterek ABD'ye işaret etti.

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki videoyu paylaşan Sözcü, Vuhan'a salgını ABD ordusu tarafından taşındığını savundu, "ABD, bize bir açıklama borçludur" dedi.

Çinli Sözcü, bu açıklama üzerinden ilk hastanın ABD'de ne zaman ortaya çıktığını, salgının kaç kişiye bulaştığını ve hangi hastanelerin kullanıldığını sordu.

Washigton yönetemine ABD içerisinde de tepki yükseliyor. 50 eyaletten 46’sında salgın olan ABD'nin Ohio eyaleti Sağlık Bakanlığı Direktörü Amy Acton, şeffaflık çağrısı yaptı.

Aslında tartışmalar Çinli Sözcü'nün açıklamalarından önce başladı. ABD'de Eylül ayında tanımlanamayan bir salgının başladığını hatırlatan uluslararası uzmanlar da koronavirüs Kovid-19'un kaynağı olarak ABD'ye işaret etti.

18-27 Ekim 2019'da Dünya Askeri Oyunları için Çin'de olan ABD'li bir grup askerin belirsiz bir enfeksiyon tanısı ile Vuhan'da hastaneye kaldırıldığı ortaya çıktı.

Global Research'te yayımlanan bir makaleye göre Japon ve Tayvanlı uzmanlar yeni koronavirüsün ABD'den kaynaklaklandığına kesin gözüyle bakıyor. Makalede görüşüne yer verilen Tayvanlı bir doktor ise 2019 yılının Ağustos ayında ABD'de büyük bir panik yaşandığını hatırlattı.

"KORONAVİRÜSÜN KAYNAĞI ABD"

Kovid-19, ilk olarak Eylül 2019'da Hawaii'de, daha önce Çin'e gitmemiş olan Japon vatandaşlarda görüldü. Bu vakalar, Wuhan'daki salgından çok önce, ancak Fort Detrick (ABD Ordusu Tıbbi Komuta Merkezi)'in karantinaya alınmasından kısa bir süre sonra ABD topraklarında meydana geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da, Dünya Askeri Oyunları için Wuhan'ı ziyaret eden (18-27 Ekim 2019) ABD personelinin belirsiz bir enfeksiyon nedeniyle Vuhan'da hastaneye kaldırıldığı bildiriliyor.

Uzmanlara göre virüsün gen türlerini taşıyan ülkenin ABD olduğu belirtliyor. Çin'deki Wuhan bu türlerden sadece birine sahip olduğu ve kendi başına var olmayan bir tür olduğu vurgulandı.

ulusal.com.tr

abd koronavirüs çin pekin