İş cinayetine 3 kurban daha!

Türkiye ihmaller nedeniyle, rezidans inşaatında ölen 10 işçiyi konuşurken, alınmayan güvenlik tedbirleri 3 inşaat işçisinin daha canına mal oldu. Esenyurt'taki bir inşaata 23 yaşındaki Metin Boğmalık adlı işçi 15'inci kattan düşerek can verdi. Boğmalık'ın ölümüne, "halat takmaması" neden oldu. Kartal ve Konya'da da ihmaller nedeniyle 2 işçi yaşamını yitirdi.

Görgü tanıklarının anlattığına göre, 23 yaşındaki Metin halat takmıyordu.

İşçiler de inşaatta güvenlik önlemlerinin alınmadığını söyledi. Hemen yan taraftaki bir inşaatta da 1,5 ay kadar önce bir başka işçi can vermişti.

23 yaşında Metin, düştüğü yerde yaklaşık 3 saat boyunca kaldı. Boğmalık'ın cansız bedeni olay yerine gelen cenaze arabasıyla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Sadece Esenyurt'ta değil, Kartal'da da iş cinayeti yaşandı. Bu kez yaşamını yitiren 49 yaşındaki Ahmet Çakmak oldu. Çakmak o sırada 8 katlı inşaatın en üstünden kalas indiriyordu.

Çakmak dengesini kaybetti, 8'inci kattan kalasların yüklendiği kamyona düştü. Oracıkta son nefesini verdi. Kartal'daki inşatta da yine ihmaller vardı, hiç bir önlem alınmamıştı.

47 yaşındaki Kıyas Kahraman Konya'nın Karatay İlçesi'nde bir inşaatta çalışıyordu. Sıvacı ustasıydı. İnşaatın 3. katında sıva yapıyordu. Kahraman, dengesini kaybbetti ve 3'üncü kattan yere düştü.

Düştüğünü kimse görmedi. Cansız bedeni bir süre yerde kaldı. Paydos eden aynı inşaattaki mesai arkadaşları Kıyas Kahraman'ın olmadığını farketti, hemen arama başlatıldı.

Arkadaşları Kahraman'ın kanlar içindeki cesedini yerde yatarken buludu.

HABER: DENİZ ADALI

KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr