Erdoğan şaşırtmadı

Başbakan Erdoğan yine kısa bir süre önce söylediklerinin tam tersini söyledi.

Erdoğan şaşırtmadı

Açılım paketini açıklayan Erdoğan, Meclis açılışı sonrası bir grup basın mensubuna konuştu. Erdoğan "Hangi dilde olursa olsun özel okullarda anadilde eğitimin önünü açtıklarını" söyledi.

Özel okullarda ana dilde eğitimin yolunu açtık. Hangi ana dilde olursa olsun isteyen eğitim öğretimini yapabilecek. Ama tabii ki bazı dersler de Türkçe olacak. Bu adımları süratle atacağız.

Aynı Başbakan 15 Ağustos 2013 tarihinde Türkmenistan ziyareti dönüşünde anadilde eğitim konusunda konuşmuştu. Başbakan Erdoğan anadide eğitim açılım paktinde olacak mı sorusunu böyle yanıtlamıştı.

Pakette anadilde eğitimin önü açılıyor mu?

Erdoğan: Hayır yok. Özel okullarda da yok. O konu bizim için şu anda ele alınacak durum değil. Yapılan benzetmeler de doğru benzetmeler değil. Ne, neyi getirir götürür kimse düşünmüyor. Biz, ülkemizi bölecek konular üzerinde Ak Parti olarak adım atamayız. Zamanlama bir çok konuda çok önemli. Zamanlamayı iyi yapmazsanız güzelim ülkemize yazık edersiniz. Biz zaten okullarda anadili öğrenme imkanı sağladık. Ama anadil ile eğitimin önünü açarsanız resmi dili zedelersiniz.

ulusalkanal.com.tr