Üniversite Fair-Play Kervanı Çanakkale'de

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Üniversitelerde fair-play felsefesinin yayılmasına yönelik olarak düzenlenen “Üniversite Fair-Play Kervanı” bu yıl 3. ziyaretini Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ne gerçekleştiriyor.

Üniversite Fair-Play Kervanı Çanakkale'de

Kervan heyeti Çanakkale’de Vali Yardımcısı Adil Karataş’ı, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü’yü ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektörünü ziyaret edecek.

Düzenlenecek Fair-Play Konferansına TMOK Fair-Play Komisyonu üyeleri ile birlikte 1968 Meksika Olimpiyatları’nda maratonda 4. Olan İsmail Akçay ve Dünya Şampiyonu okçumuz Nevin Akdağ katılacak.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde 7 Nisan 2016 Perşembe günü yapılacak Fair-Play organizasyonunda farklı etkinlikler yer alacak.

Ziyaret sırasında, Dünya Fair Play Karikatür Sergisi açılacak. Burada Fair Play Kervanının Sponsorları; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kiğılı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi stantları da yer alacak. Ayrıca Fair-Play’i anlatan kitap ve broşür gibi basılı materyaller öğrencilere dağıtılacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üniversiteler Kervanı 6 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 16.15’te Çanakkale Vali Yardımcısı Adil Karataş’ı makamında ziyaret edip, Fair-Play şilti takdim edecek. Kervan ekibi ardından saat 17.00’da Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü’yü ziyaret edecek.

TMOK Fair-Play Kervanı 11.30’da ise Çanakkale 18 Mart Üniversitesi rektörlüğünü bir ziyaret gerçekleştirecek. Heyet saat 13.15’de Dünya Fair-Play Karikatür Sergisinin açılışını yapacak.

18 Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde saat 14.00’da gerçekleşecek panele; Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, Türkiye Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay katılarak Fair-Play’i anlatacak. Ayrıca komisyon üyelerinden Teoman Güray, Semra Demirer, Remzi Yılmaz ve Sevim Güllü Fair-Play’i anlatan birer sunum yapacak.

Çanakkale’de gerçekleşecek etkinlikte 1968 Meksika Olimpiyatları ve Tokyo Maratonu’nda 4. olan İsmail Akçay ile Dünya Şampiyonu Okçumuz, Nevin Akdağ birer konuşma yapacak. İHA