Sağlık Bakanlığı ile YÖK protokol imzaladı: Artık üniversitelerde...

Hükümet önce Tıp Fakülteleri'ni borç batağına sürükledi, şimdi de tıbbi malzeme sıkıntısını gidermek için protokol imzaladı. Protokol Sağlık Bakanlığı ile YÖK tarafından yapıldı.

Sağlık Bakanlığı ile YÖK protokol imzaladı: Artık üniversitelerde...

Hükümet Tıp Fakültelerini Sağlık Bakanlığı'na bağlamak için her yolu denedi. Ancak üniversitelerin direnci kırılamadı. AKP iktidarı geçici hükümet olmasına rağmen, hem de seçime giderken tıp fakültelerine ilişkin hamleler yapmayı sürdürdü.

Tıp Fakülteleri önce borç batağına sürüklendi, şimdi de tıbbi malzeme sıkıntısını gerekçesiyle malzeme temini Sağlık Bakanlığı'na bağlandı. Sağlık Bakanlığı ile YÖK tıbbi malzemelerin temini konusunda protokol imzaladı. Protokol ile üniversite hastenelerin tıbbi malzemelerini Sağlık Bakanlığı tarafından sağlanacak. Tıp Fakülteleri tıbbi malzemeleri Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlardan satın alacak. Bakanlık da 4 ay içinde ödenen bedeli üniversitelere iade edecek.

Protokol iki yıllık. Taraflar bildirim yapaz ise otomatik olarak 1 yıl daha uzatılacak. Bu adın ile Tıp Fakülteleri Sağlık Bakanlığı'na bağlanmasının büyük adımı atılmış olacak.

ulusalkanal.com.tr