Stockholm Büyükelçiliği'nde bu yıl bir ilk yaşandı

Stockholm Büyükelçiliği'nde bu yıl bir ilk yaşandı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çocuklarla kutlandı. Çocuklar büyükelçi koltuğuna oturarak sanal da olsa, büyükelçi olarak ülkelerini temsil etme onurunu tattılar.

Stockholm Büyükelçiliği'nde bu yıl bir ilk yaşandı

1933 yılında Atatürk'ün başlattığı ve o günden bu güne devam eden ve renkli görüntülere sahne olan ilköğretim çocuklarının Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve hatta il ve ilçelerde idarecilerin koltuğuna oturması geleneği bu yıl Stockholm'de de uygulandı.

Öğretmenleri ve aileleriyle birlikte gelen çocuklar çeşitli ikramlarla karşılandılar. Büyükelçi Kaya Türkmen bütün çocukların tek tek ellerini sıkarak "hoş geldiniz" dedi ve herbiriyle sohbet etti. Kaya Türkmen, ulusal egemenliğin anlamını ve önemini çocukların anlayacağı bir dille anlattıktan sonra bir öğretmenin sorusu üzerine çocuklara nasıl Büyükelçi olabilecekleri konusunda da bilgi verdi. Çocuklar hazırladıkları şiirleri okuduktan sonra aileleri ve öğretmenleriyle birlikte büyükelçi Kaya Türkmen'in çalışma odasına geçtiler.

İstekli olan bütün çocuklara makamında oturma şansı veren Büyükelçi Kaya Türkmen büyük bir sevecenlikle çocukları dinledi ve onlara sorular sordu. Birlikte çektirilen resimlerden sonra çocuklar bir süre daha elçilikte ağırlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anlamına uygun bir şekilde yurdumuzdan binlerce kilometre uzakta da kutlandı.

SÜREYYA GÜRGÜN

ulusalkanal.com.tr