Erdoğan 9 dakika arayla farklı şeyler söyledi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu kez 9 dakika arayla 2 farklı açıklama yaptı. Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümüyle yaptığı konuşmada önce 7 gün önce imzaladığı İç Güvenlik Yasası için "Bugün imzalayacağım" dedi. Aynı konuşma içerisinde 9 dakika sonra "Yasa Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi" dedi.

Erdoğan 9 dakika arayla farklı şeyler söyledi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 7 gün önce onayladığı ve Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren İç Günvelik Yasası'yla ilgili "Bugün imzalayacağım" açıklaması yaptı. Erdoğan aynı konuşmasında 9 dakika sonra "Yasa Resmi Gazete'de yayımlandı" dedi.

Erdoğan, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 170’inci yıl dönümününde 81 ilde görev yapan 400 polis memurunu Ak Saray'da kabul etti.

Konuşmasına önce F tipi örgütten dert yanarak başladı. Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine yerleştirilen dinleme cihazlarını hatırlattı.

Sonra da konuyu Meclis'te kavgalara neden olan İç Güvenlik Paketi'ne getirdi.

Ancak Erdoğan'ın "Bugün onaylayacağım" dediği paket 3 Nisan'da onaylanmış ve yasa 4 Nisan'da Resmi Gazete'de yayınlanmıştı Erdoğan aynı konuşmanın içinde 9 dakika sonra bu kez yasanın yürürlüğe girdiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr