Türk savaş gemileri meydan okudu

Türk donanması denizlerde destan yazdı. Mavi Vatan-2019 tatbikatı kapsamında savaş gemileri, İyon Denizi’ne kadar ilerledi. Gövde gösterisi yapan savaş gemileri limanlarda halka açıldı

Türk Donanması’nın Türkiye’yi çevreleyen üç denizde eş zamanlı olarak yaptığı Mavi Vatan tatbikatı sona erdi.

27 Şubat’ta başladı dev tatbikat. 103 savaş gemisiyle adeta meydan okudu. Karadeniz ve Ege’de, Akdeniz’in büyük bölümünde 462 bin kilometrekarelik Mavi Vatan'ı savunma kararlılığı gösterildi.

Çeşitli harekât ve eğitim faaliyetleri yapıldı. Yapılan atışlar tam on ikiyi vurdu. Kara bombardımanı göz doldurdu. Helikopter ve savaş uçakları dosta güven düşmana korku saldı.

Milli Gemi Projesi kapsamında üretilen ve kasım ayında hizmete alınan TCG Burgazada, bu tatbikatta ilk büyük görevini icra etti.

19 bin TSK mensubu gerçek mühimmatlarla yaptığı atışlarda harbe hazırlık seviyesini gözler önüne serdi.

Türk donanmasının denizlerdeki faaliyet alanının büyüklüğü haritalara yansıdığında gurur tablosu da ortaya çıktı. Tatbikat kapsamında İyon Denizi’ne kadar sefer yapıldı.

Tatbikatın son iki günü liman ziyaretlerine ayrıldı. Savaş gemileri, halkın ziyaretine açıldı.

Donanma halkın sevgi seliyle karşılaştı. Savaş gemilerini gezen vatandaşlara, askerler eşlik etti, soruları cevapladı.

Mavi Vatan-2019, en çok komşumuz Yunanistan’da konuşulurken, Çin’den Rusya’ya, Amerika’dan İsrail’e dünya kamuoyunda büyük güç gösterisi olarak yankı buldu.

ulusal.com.tr