Kremlin Sözcüsü'nden açıklama

Rus jetlerinin Suriye sınırında Türk hava sahsını ihlalinin ardından Moskova'dan yeni bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Suriye'de terör örgütlerine yönelik hava harekatıyla Türkiye'nin sınırlarını da koruduklarını belirtti. Peksov, "Rusya, Türkiye ile iyi ilişkilerini sürdürmeyi umuyor" dedi.

Kremlin Sözcüsü'nden açıklama

Rusya, Suriye'deki terör örgütlerine yönelik hava harekatıyla Türkiye'nin sınırlarını da koruduğunu açıkladı.

Açıklamayı, Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov yaptı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peskov, "Suriye'nin korunmasına destek olmak için yaptığımız eylemler, Türkiye'nin sınırlarını da kapsayan bölgede güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunuyor" dedi. Peskov, "Bu eylemlerin içinde Suriye'deki hava operasyonlarımız da var" ifadesini kullandı.

Rus Sözcü, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin Rusya’dan doğalgaz alımından vazgeçilebileceğine" ilişkin açıklamalarını da değerlendirdi.

Erdoğan'ın açıklamalarını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e iletildiğini belirten Peskov, “Biz geleneksel olarak Türkiye’ye büyük önem veriyoruz ve samimi olarak aramızdaki iyi ilişkinin devam etmesini istiyoruz" dedi. Peskov, Rusya'nın Türkiye ile iyi ilişkileri sürdürmeyi umduğunu ifade etti.

Moskova'dan br açıklama da Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov'dan (Ribkov) geldi. Ribkov, sınır ihlali konusunda Türkiye'ye kapsamlı ve yeterli açıklamayı yaptıklarını söyledi.

İhlalde başka anlam aramaya gerek olmadığını ifade eden Ryabkov, "Türkiye'ye yaptığımız açıklamanın kapsamlı, mantıklı ve yaşananlara açıklık getiren nitelikte olduğunu düşünüyorum. Gerekmesi durumunda Ankara ile iletişimi sürdürmeye hazırız" dedi.

ulusalkanal.com.tr

rusya kremlin sözcüsü