Anıtkabir özel defterini yazmak yerine imzalamakla yetindi

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, adaylığı kesinleştikten sonra ilk ziyaretini Anıtkabir'e yaptı. Ekmel bey, danışmanlarının daha önceden deftere yazdığı bir buçuk sayfalık metni imzaladı, ardından cebindeki kâğıdı çıkarıp okudu. İhsanoğlu, daha sonra TÜRK-İŞ, TESK ve TOBB'u da ziyaret etti.

Anıtkabir özel defterini yazmak yerine imzalamakla yetindi

CHP ve MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, resmi adaylık başvurusu yapıldıktan ilk iş olarak Anıtkabir'i ziyaret etti.

Saygı duruşunun ardından Misak-ı Milli kulesine geçen İhsanoğlu, Anıtkabir özel defterini yazmak yerine imzalamakla yetindi. Devlet başkanları dâhil 1 numaralı protokolün bizzat kendilerinin yazdığı Anıtkabir defteri yazma işini, danışmanlar halletti.

Ess

Ekmel bey'in imzasıyla metindeki el yazısının farklılığı, danışmanlarının Atatürk ile ilgili hassas konuyu şansa bırakmak istemediğini ortaya koydu.

Anıtkabir defterini sadece imzalayan Ekmel Bey, daha sonra cebinden çıkardığı, Atatürk karşıtı olmadığı mesajının özenle verildiği metni okudu. Ses tonu cılızdı. "Cumhuriyet değerlerinin takipçisi ve geliştiricisi olacağım" sözlerini kâğıttan okurken metne hâkim olmadığını da belli etti.

İsmet İnönü'nün kabrine de çelenk koyan İhsanoğlu, daha sonra TÜRK-İŞ, TESK ve TOBB'un kapısını çaldı. Yarım saatlik TÜRK-İŞ'i ziyareti sonrası basına açıklama yapan İhsanoğlu, bir mesaj vermek istedi ama başaramadı. Uzun cümleleri toparlayamadı sözleri birbirine karıştı.

Haftanın ikinci günü Yozgat'a giderek kendine halk desteği oluşturmaya çalışacak olan İhsanoğlu'nun, Sivas Katliamının yıldönümünde Hacı Bektaş-ı Veli ve Mevlana türbesine de ziyaret edeceği açıklandı.

ulusalkanal.com.tr

anıtkabir Ekmeleddin İhsanoğlu