Trump yine Çin'i hedef aldı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien'in ABD hakkındaki açıklamalarına, Trump, bilindik üslubuyla yanıt verdi. ABD Başkanı, "Çin'in ABD ve Avrupa üzerinden yaptığı dezenformasyon ve propaganda saldırısı, bir rezillik." ifadesini kullandı.

Trump yine Çin'i hedef aldı

ABD Başkanı Donald Trump, yine Çin'i hedef aldı. "Çin'in ABD ve Avrupa üzerinden yaptığı dezenformasyon ve propaganda saldırısı, bir rezillik." ifadesini kullandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien'in ABD hakkındaki açıklamalarına, Trump, bilindik üslubuyla ve yine Twitter'dan yanıt verdi. "Sözcü, Çin adına aptalca konuşuyor ve ülkesinin tüm dünyaya yaydığı acı ve kıyımın yönünü değiştirmek istiyor." iddiasında bulundu.

Çin'in, Kovid-19 salgının ilk başta durdurabileceğini ancak bunu yapmadığını iddia eden Trump, "Çin, büyük bir dezenformasyon kampanyası yürüyor. Çünkü uykucu Joe Biden'ın başkanlık seçimlerini kazanacağı ve ben başa gelene kadarki onlarca yıldır yaptıkları gibi ABD'yi dolandırmaya devam edecekleri konusunda umutsuzlar." ifadelerini kullandı.

Cao Licien, başkent Pekin’de düzenlediği olağan basın toplantısında, "Trump’ın Kamuoyunu yanlış yönlendirdiğini, Çin’in koronavirüs salgınıyla mücadele çabalarını karalamaya ve ABD’nin salgınla mücadeledeki yetersizliğini örtmeye çalıştığını" ifade etmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Amerikalı bazı siyasilere, birilerini suçlamayı ve sorumluluktan kaçınmayı bırakmaya, uluslararası toplum ile iş birliğini güçlendirmeye ve salgını birlikte yenmeyi tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Trump, 14 Nisan'da DSÖ'yü salgınla mücadelede başarısızlıkla ve Çin'e yakın durmakla suçlamış ve örgüte sağlanan finansal desteği askıya aldıklarını duyurmuştu. Esaslı reformlar yapmaması halinde DSÖ'ye sağladığı fonları 30 gün sonra "kalıcı olarak" donduracağını da açıklamıştı.

ulusal.com.tr

abd çin avrupa