Adalete Suni Solunum

Bu hafta Kapalı Yol Kışlahan da gerçekleştirilen Vardiya Bizde eyleminde Milli Güvenlik Kurulunun aldığı irtica ile mücadele eylem planı öne çıktı. Basın açıklamasını gerçekleştiren Emekli Subay İsmail Eryiğit şöyle konuştu: "Ortaya çıkan fiili durumdan adaletin sağlanması için istifade edilmesi, ölümün eşiğinde olan hukuk ve adalet sistemine bir nevi suni solunum etkisi yapacak ve kamuoyunun vicdanı bir nebze de olsa rahatlayacaktır."

Adalete Suni Solunum

Türkiye Cumhuriyeti’nin yürütme ve yargı erkinden sorumlu olanlar, suçsuz ve vatansever insanların hapislerde çürütülmesinin utancından kurtulacaklarını vurgulayan Erçağan, "Halen tutuklu ve tutuksuz olarak yargılanan veya hakkında haksız ve hukuksuz olarak hüküm verilen Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensupları, değerli bilim adamları, aydınlar, siyasetçiler ve gazeteciler ile aileleri, arkadaşları ve dostları olan bizler, adalet sağlanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu hafta 42.’si gerçekleştirilen sessiz çığlık eylemine çarşı iznine çıkan askerler yoğun ilgi gösterdi. Askerler, 'Askerine Zulüm eden düşmana hizmet eder' dövizi taşıdılar. Kışlahan meydanında yine ADD, CHP, İP, ANŞOYAD üyelerinin de aralarında bulunduğu sessiz çığlıkçıların okuduğu “Andımız” yankılandı.

Haber: Devrim Aşkın Karasoy - Fotoğraf: Merve Demirağ / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr