Türkiye sağlık ordusunu alkışlıyor

Koronavirüs salgınında en ağır yük hiç şüphesiz sağlık çalışanlarının omuzlarında. Yetkililer vatandaşlara gerekli olmadıkça evinizden çıkmayın diyor. Ancak salgını önleyebilmek için canla başla çalışan sağlık çalışanları, evlerine dahi gidemiyor. Tüm Türkiye bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarına destek olmak için akşam saatlerinde balkonlarına çıktı. Sosyal medyadan yapılan çağrıya katılan milyonlarca vatandaş, balkon ve pencerelerinden alkışlarla sağlık çalışanlarına destek oldu.

Türkiye sağlık ordusunu alkışlıyor

Sağlık Bakanının çağrısı kısa sürede tüm Türkiye'de yankı buldu. Sosyal medyada örgütlenen vatandaşlar akşam saatlerinde harekete geçti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Alkışlayalım! Ne kadar alkışlasak azdır! Meclis'teki konuşmamda milletimin temsilcilerini özverili sağlık çalışanlarımızı alkışlamaya davet ettim. 21'de milletimizi, bu alkış sesini Türkiye çapında, balkonlardan yükseltmeye davet ediyorum." çağrısı yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da twitter hesabından yaptığı "Koronavirüsle mücadelede takdire şayan bir fedakârlıkla ve sabırla görev yapan tüm sağlık personelimize şükranlarımı sunuyorum." paylaşımı ile kampanyaya destek vermişti. Çağrıya çok sayıda sanatçı ve milletvekili dahil oldu.

Tüm Türkiye, akşam saat 21'de balkon ve pencerelere çıktı. Vatandaşlar, günlerdir canla başla koronavirüs tehdidine karşı mücadele eden sağlık çalışanlarına alkışlarla destek verdi.

Birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren, sosyal dayanışmayı arttıran alkış hareketine Ulusal Kanal'da canlı yayınla dahil oldu.

Oğuz Polatbilek'in sunduğu Fikir Meydanı programında saat 21'de alkışlarla sağlık çalışanlarına destek oldu

Burdur Belediye Başkanı Orkun Ercengiz'de sağlık çalışanlarına destek kampanyasına katıldı. Sağlık çalışanları gibi vatandaşlar için 24 saat görev başında olan Burdur Belediyesi İtfaiyesi personeli hastane önüne giderek "iyi ki varsınız" diyerek sağlık çalışanlarına alkışlarıyla destek oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Saat 21.00 alkışı için sağ ol Türkiye! Şehir şehir, ev ev çağrımıza uydun. Özverili sağlık çalışanlarımıza alkışınla güç verdin. Yarın, ertesi gün aynı saatte minnettarlığımızın sesi tekrar duyulsun! Üst üste üç gün alkışlayalım!" ifadelerini kullandı.

Küresel çapta etkili olan salgın nedeniyle, sokağa çıkma yasağı ilan edilen çoğu ülkede sadece sağlık çalışanları 24 saat görev başında. Başta İtalya olmak üzere bazı ülkelerde insanlar akşam saatlerinde sağlık çalışanlarına alkışlarla destek oluyor.

TGB: SAĞLIK ORDUSUNUN YANINDAYIZ!

Türkiye Gençlik Birliği tarafından yapılan açıklamada, "Saat 21.00 'de gerçekleştirdiğimiz sağlık çalışanlarına moral, motivasyon ve destek alkışlarımızı yarın aynı saatte devam ettiriyoruz. 3 gün boyunca her gün aynı saatte! SAĞLIK ORDUSUNUN YANINDAYIZ! İyi ki varsınız!" ifadelerine yer verildi.

ulusal.com.tr

koronavirüs