Son bir haftada 1'i gri listede olmak üzere 6 PKK'lı öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonların haftalık bilançosunu açıkladı. 7 günde 1'i gri listede olmak üzere 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Hudut denetimleri sırasında ise kaçak yollardan sınırı geçmeye çalışan 5 bin 345 kişi yakalandı.

Son bir haftada 1'i gri listede olmak üzere 6 PKK'lı öldürüldü

Mehmetçiğin yaz kış demeden sürdüğü operasyonlar sayesinde terör örgütü PKK'nın saldırı kabiliyeti her geçen gün azalıyor.

TSK, bölücü terör örgütüne yönelik yürüttüğü operasyonların bilançosunu açıkladı. Şırnak, Tunceli, Bitlis, Mardin, Diyarbakır kırsalında İstihbarata dayalı nokta operasyonları yapıldı.

Örgütün lider kadrosundan olan ve gri listede aran teröristin de aralarında olduğu 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Aramalarda 10 piyade tüfeği, 3 tabanca, 1 keskin nişancı tüfeği, 1 makineli tüfek, 16 av tüfeği ele geçirildi.

Örgütün finas kaynağına da ağır darbeler vuruluyor. Sınırda 6 bin 560 gr. uyuşturucu, 855 bin 680 paket kaçak sigara ve 4 bin 426 litre akaryakıt ele geçirildi.

Hudut kartalları sınırda gece gündüz görev yapıyor. Yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 5 bin 345 kişi yakalandı.

Operasyonlar da tüm hızıyla sürüyor. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Kabakaya Köyü dere yatağına gizlenmiş, 60 torba halinde toplam 1 ton 211 kilo toz esrar ele geçirildi.

Terör örgütü PKK, Diyarbakır'da darbe üstüne darbe alıyor. Dicle ilçesinde ise örgütün kış üstlenmesi için kullandığı 6 mağara ve 3 sığınak tespit edildi. Aramalarda 16 adet büyük tüp, 18 küçük tüp, 400 kilogram un, yaklaşık 550 kilogram muhtelif yiyecek malzemesi ele geçirildi.

Mehmetçik her yerde operayson yürütüyor. Tunceli'nin Pülümür ilçesinde de bir sığınak bulundu. Bomba yapımında kullanılan malzemeler de olay yerinde imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

pkk tsk ışid suriye pyd Fırat Kalkanı