Soma faciasında çarpıcı gerçek!

301 madencimizin şehit olduğu Soma Eynez madenini denetleyen kişinin aynı zamanda maden firması için de çalıştığı ortaya çıktı. Tutuklu sanıklardan Ertan Ersoy'un maaş aldığı firmayı Türkiye Kömür İşletmeleri adına denetlediği mahkeme kayıtlarına da geçti.

Soma faciasında çarpıcı gerçek!

Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili süren davada yeni bir skandal daha yaşandı.

Soma'da bağımsız olarak Eynez madenini denetleme görevi olan Ertan Ersoy'un aynı zamanda madenin sahibi firma için çalıştığı ortraya çıktı.

Ersoy ifadesinde, hem kamu kurumu olan Türkiye Kömür İşletmeleri ve Maden İşleri Genel Müdürlüğü adına maaşlı çalıştığı hem de Eynez madeninde ’Teknik nezaretçi’ olarak şirketin eksikliklerini denetlediğini belirtti.

Ertan Ersoy’un, kamu adına, kendisinin ve maaşını aldığı şirketin hatalarını, eksikliklerini bulmaya çalışmakla görevlendirilmiş olması akıllarda soru işaretine neden oldu.

Yasal olarak Ersoy'un böyle bir hakkı olsada işletmeler bu durumun değiştirilmesini istiyor. Konuyla ilgili kanuni düzenlemenin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

dava maden ocağı soma faciası