Boğaziçi Üniversitesi Rektörü'nden Erdoğan'a yanıt gibi tweet

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Uluslararası alanda beklediği yere gelemedi" sözlerine Boğaziçi Üniversitesi rektöründen yanıt geldi. Rektör Profesör Doktor Mehmed Özkan, Twitter hesabından üniversitenin başarı sıralamasını paylaştı

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü'nden Erdoğan'a yanıt gibi tweet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversiteyi başarısızlıkla eleştirdi. Yanıt niteğindeki paylaşım da akşam saatlerinde rektörden geldi.

Boğaziçi Üniversiteliler Derneği'nin kampüs içindeki 14. Genel Kurulu’nda konuşmuştu Erdoğan.

Üniversite yönetimini yerli ve milli değerlere dayanmamakla eleştirdi. Bu yüzden uluslararası alanda başarılı olmadığını söyledi.

Erdoğan'ın bu sözlerine yanıt değil ama yanıt niteliğinde bir tweet geldi. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Mehmed Özkan, kendi tweeter hesabından üniversitenin başarı sıralamasını paylaştı.

2018 U.S. (YUES) News and World Report'a göre hazırlanan sıralamada Boğaziçi Üniversitesi'nin Türkiye'de birinci dünyada ise 190. sırada olduğu görülüyor.

Paylaşımlarına devam eden Özkan, "14. Boğaziçi Üniversiteliler Derneği genel kurulu vesilesiyle Sayın Cumhurbaşkanımıza üniversitemizin başarılarını sunma fırsatı bulduk" yazılı bir tweet daha attı.

Boğaziçi Üniversite ile ilgili dikkat çeken bir diğer paylaşım da üniversitenin mezunlarından geldi. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği 'ne ait twwter hesabından "Boğaziçi bizim gururumuzdur" paylaşımı yapıldı.

Boğaziçi tartışmasında dikkat çeken nokta ise Rektör Mehmed Özkan'ın 2016 yılında aday olmamasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektörlüğe atanmış olması. Bu arada Rektör Özkan AKP Eskişehir milletvekili Emine Nur Günay’ın da kardeşi.

ulusal.com.tr

erdoğan Boğaziçi Üniversitesi rektör