Erdoğan'dan Suriye'ye PKK'yı temizleme çağrısı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan; Suriye, Rusya ve İran’a tarihi önemde bir çağrı yaptı, PKK terörünü bitirme teklifinde bulundu. Terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye topraklarının 3’te birini işgal ettiğini belirten Erdoğan, “Bunu çözdükten sonra İdlib’de ve diğer bölgelerde sorunların çözümü daha kolay “ ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Suriye'ye PKK'yı temizleme çağrısı

Ankara; Şam, Moskova ve Tahran yönetimine Suriye’de dengeleri değiştirecek kritik bir çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Erdoğan’ın gündeminde İdlib başta olmak üzere Suriye’de yaşanan gelişmeler vardı. Fırat'ın doğusundan İdlib'e PKK'yı bitirme çağrısı yapan Erdoğan, öncelikli hedefin Fırat'ın doğusu ile İdlib arasındaki sahadaki denkleme dikkat çekti. "PKK işgali sonlanırsa sorunların kolay çözülür" mesajı verdi.

Erdoğan bu ifadelerinin ardından Suriye'deki istikrara dikkat çekti, "tüm gücümüzle destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İdlib’deki gerginliğin azaltılması için imzaladığı mutabakata ilişkin de konuştu, hedefi anlattı.

Cumhurbaşkanının gündeminde Yunanistan sınır kapısında bekleyişini sürdüren göçmenler de vardı. Erdoğan, göçmenlere uyguladığı orantısız güç nedeniyle Yunanistan’ı eleştirdi, "Nazi" benzetmesi yaptı.

ulusal.com.tr

koronavirüs virüs