Devrim şehitleri anıldı

1973 yılında Lübnan'daki Nahr El Bared kampında İsrail tarafından katledilen Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi üyeleri, Bora Gözen ve 7 arkadaşı ölümlerinin 41. yılında İstanbul'da anıldı. Öncü Gençlik tarafından düzenlenen anmaya İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever katıldı. İlsever, "Bora Gözenlerin 41 yıl önce verdikleri mücadeleyi hala dimdik durarak veriyoruz" dedi.

1973 yılının Şubat'ında Genel Başkanlığını Doğu Perinçek'in Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi Merkez Karar Kurulu İsrail işgali altındaki Filistin halkına destek olma kararı aldı.

Bora Gözen'in de aralarında olduğu parti üyeleri Lübnan'daki Nahr El Bared kampında İsrail işgalina karşı Filistine destek olmak için gitti.

Türkiye'deki MİT Kontterör dairesi İsrail gizli servisi MOSSAD'a kampın yerini bildirdi. 21 Şubat akşamı düzenlenen saldırıda o gece kampta bulunan 11 TİİKP üyesinden 8'i hayatını kaybetti.

Ölümlerinin 41. yılında Öncü Gençlik üyeleri katledilen devrim şehitlerini unutmadı. İstanbul'da Öncü Gençlik tarafından bir anma düzenlendi. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever anma programına konuşmacı olarak katıldı.

Toplantıya Devrim Şehitleri için yapılan saygı duruşu ile başlandı. İlsever, Gözen'lerin Lübnan'a gidiş sürecini ve devrim şehitleri ile ilgili anılarını anlattı.

Ferit İlsever," Parti olarak, Bora Gözenlerin haklı mücadelesini hala dimdik sürdürüyoruz" dedi.

İlsever, arkadaşlarının katledilmesinde Eski MİT Kontterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'ün rolünün olduğunu belirtti.

MOSSAD ile yapılan bu işbirliğini Ergenekon Davası kapsamında ifade veren Mehmet Eymür'de söylemek zorunda kalmış , İsrail gizli servisine kampın bilgilerini bir toplantıda verdiğini itiraf etmişti.

Öncü Gençlik yöneticisi Erkin Öncan, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in 1973 yılında Bora Gözen'in ölümünden sonra onun için kaleme aldığı yazıyı okudu.

Tören sonunda Öncü Gençlik üyeleri, Devrim şehitlerinin isimlerini tek tek söyledi ve yaşıyor dedi.

ulusalkanal.com.tr