Hayaldi gerçek oldu!

Başbakan Erdoğan'ın kindar gençlik projesi için Denizli'de bir okulda pilot uygulama başlatıldı. Bu kadar da olmaz dedirten uygulamalar Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sıradan olaylar haline geldi. Okulda kadın öğretmenlere ders verdirilmezken müfredatta yeri olmayan hafızlık bölümü açıldı.

Hayaldi gerçek oldu!

Okul Başbakan Erdoğan tarafından 2011 yılında açılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı da geçen yıl pilot bölge olarak seçtiği İstanbul ve Denizli'de "Proje İmam Hatip Lisesi" uygulaması başlattı.

Bir tepe üzerinde kurulu olan okul gözlerden ırak. Okulda 2 yıldır eğitim var. Ancak okulun kurallarının belirlendiği bir yönetmelik yok. Kuralsızlık öyle boyutlardaki Milli Eğitim Müfredatında yeri olmayan "hafızlık bölümü" bu okulda açıldı.

Hafızlık bölümüne kayıtlı olan 140 öğrenciye, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden farklı olarak binanın en üst katında ders veriliyor.

Okulun hafızlık bölümüne yalnızca erkek öğrencilerin kaydı alınıyor. Kadın öğretmenler burada derslere giremiyor.

Yönetmeliğin olmaması tepki çeken uygulamaları da beraberinde getirdi. Okulda geçen yıl beden eğitim ve matematik derslerine, “hafız öğretmenlerin” girdiği öğrenildi. İmam Hatip mevzuatında bile “Hafız öğretmen” diye bir kadro yok.

Okulun matematik öğretmeni uygulamaya itiraz edince okuldan uzaklaştırıldı. Ancak yaşanan tartışmaların ardından öğretmen görevine tekrar döndü.

Hafızlık Bölümü'ne Ağrı, Samsun, Bursa gibi illerden yoksul öğrenciler kayıtlı. Yatılı eğitim alan öğrenciler, yalnızca haftasonları dışarı çıkabiliyor.

ulusalkanal.com.tr