Soner Yalçın yazdı: Demirtaş Abdullah Öcalan’ın memurudur

“HDP Meclis’e girerse AKP iktidar olamaz propagandasına” bir yanıt da Sözcü yazarı Soner Yalçın’dan geldi. HDP’nin Türkiye’de özerliği kurmak için bir ABD projesi olduğunu belirten Yalçın, “Demirtaş Abdullah Öcalan’ın memurudur” ifadesini kullandı.

Soner Yalçın yazdı: Demirtaş Abdullah Öcalan’ın memurudur

Sözcü yazarı Soner Yalçın Medyanın son aylarda öne çıkardığı HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş için “Abdullah Öcalan’ın memurudur” ifadesini kullandı.

Kimi medyanın yeni yıldızı; Demirtaş! Demirtaş, Erdoğan için neler demiş neler; “Seni başkan yapmacağız” demiş! Güzel… Harika…Peki Demirtaş kim? Abdullah Öcalan’ın memuru! Demirtaş’ın siyasi geleceği Öcalan’ın iki dudağı arasındadır!

Soner Yalçın, Solcuları ve Alevileri “özerlik oyununa” gelememeleri için uyardı. HDP’nin bir Amerikan projesi olduğunun altını çizdi.

Demirtaş; “HDP durdukça Tayyip seni başkan yapmayacağız” demişmiş! Güldürmeyiniz… Demirtaş vitrindeki çocuk’tur. HDP bir projedir. Erdoğan’ı başkan yapma projesidir. Özerklik projesidir.Projenin sahibi ABD’dir. Aleviler ve sosyalistler bu oyuna getirilmek isteniyor.

Yalçın’a göre projenin taşeronu da yetmez ama evetçiler. Sözcü yazarı Demirtaş’ın arkasındaki yetmez ama evetçileri “Dün Cemaat’in ve AKP’nin; bugün ise PKK’nın şiddetini yok sayarlar. Yönleri emperyalizme dönüktür” sözleriyle tanımladı.

Öte yandan Rıza Zelyut da Aydınlık'taki ilk yazısında “Abdullah Öcalan’ın maskesini indirin altından Şeyh Sait çıkar” yorumunu yaptı. CHP’yi de “AKP-HDP işbirliğine arka çıkıyor” diyerek eleştirdi.

ulusalkanal.com.tr

sözcü AKP öcalan Soner Yalçın demirtaş