Odatv davası... Bilirkişi Beşikçi: Suçlamaya konu dijitaller başka bir bilgisayarda üretilip kopyalanmış

Oda Tv davası özel görevli mahkemelerin kaldırılmasının ardından; 414 gün sonra yeni mahkemesinde görüldü. Duruşmaya suçlama konusu 328 dijital verinin sahtecilik ürünü olduğunu ortaya koyan bilirkişi raporu damga vurdu. Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, "kumpasçıları sanık saldalyesinde görmek istiyoruz" dedi.

Oda Tv davasında delil olarak kullanılanan dijital verilerin başka bir bilgisayarda hazırlandığı bir kez daha tescil edildi.

Davanın 414 gün sonra yeni mahkemesinde görülen ilk duruşmasına Türkiye'nin tek adli bilişim mühendisi Tuncay Beşikçi'nin hazırladığı bilirkişi raporu damga vurdu.

Raporda "dijital verilerin Oda Tv bilgisayarlarına casus yazılımlar aracılığıyla yüklendiği" belirtildi. Beşikçi, dosyaların üst veri bilgilerinin de uzman yazılımlar kullanılarak manüpile edildiğine dikkat çekti. Bilirkişi incelemesinde bu dosyaların sistemde tanımlı olmayan iki farklı kullanıcı tarafından oluşturulduğu tespit edildi.

Bilirkişi Beşikçi avukatların talebi üzerine duruşmada da dinlendi. Mahkeme heyetine uzun süre İngiltere'de de bilirkişilik yaptığını açıklayan Beşikçi; "Emniyet ve TÜBİTAK'ın hazırladığı bilirkişi raporları standartlara uygun değildir, bu nedenle Avrupa ülkelerinde kesinlikle kabul görmez" dedi.

19 ay tutuklu yargılanan Oda Tv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan davada gelinen noktayı Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Pehlivan amacımız kumpasçıların yargılanması dedi.

Mahkeme heyeti Oda Tv'ye kumpas kuranlar hakkında suç duyurusunda bulunulması talebini hüküm ile birlikte değerlendirmeye karar vererek duruşmayı 12 Haziran'a erteledi.

HABER: ÖZER SÜRMELİ KAMERA: MEVLÜT AYDOĞAN

ulusalkanal.com.tr

odatv davası