Koalisyon seçenekleri partilerin bayram mesajlarına da yansıdı

İşte bu tepkiye neden olan açılım ve açılıma bel bağlayan koalisyon seçenekleri partilerin bayram mesajlarına da yansıdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mesajında Ortadoğudaki çatışmalara dikkat çekti. AKP ve CHP Genel Başkanları koalisyon mesajları verdi. HDP'nin mesajında da açılım vurgusu vardı.

Koalisyon seçenekleri partilerin bayram mesajlarına da yansıdı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderleri bayram mesajlarını yayınladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan mesajında Ortadoğudaki çatışmalara değindi. "Türkiye, tarihinden, kültüründen, vicdanından aldığı güç ve sorumlulukla, hakkı, hakikati, insani değerleri savunma konusunda tutarlı bir çizgi izlemenin çabası içinde." dedi.

AKP Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu mesajında sık sık "helalleşme" ifadesini kullandı. Seçim sonuçlarına atıf yaptı, "7 Haziran seçimlerinin gereğini yaparak inşallah ülkemizde, ülkemizi 2023’e taşıyacak güçlü bir hükümeti oluşturmanın çabası içindeyiz." ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bayram mesajı da koalisyon üzerine oldu. "Siyasetçinin görevi bölmek değil, birleştirmektir" dedi. Kılıçdaroğlu mesajında "Herkes bu bilinçle hareket etmeli, Türkiye’ye hizmet etme onuruna layık olmalıdır." ifadelerini kullandı.

HDP mesajında açılımın devam etmesi dileğini paylaştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "Ramazan Bayramı'nın, yapay, kısır ve sonu olmayan tartışmaların bitirilmesi noktasında bir eşik olmasını" temenni etti.