HDP'den CHP'ye: 4 bin oyumuzu geri verin

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın CHP Bolu İl Kongresi'nde HDP Bolu İl Başkanını ‘senin burada ne işin var diyerek salondan çıkarttması üzerine HDP Bolu İl Başkanı İbrahim Yolci savcılığa başvurarak, “CHP, 31 Mart’ta verdiğimiz 4 bin oyu iade etsin” dedi.

HDP'den CHP'ye: 4 bin oyumuzu geri verin

CHPBolu İl Kongresi'nde İl Başkanı Kazım Karsu’nun tek aday olduğu CHP İl Kongresine Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hareketi damgasını vurmuştu. Zaman zaman parti yönetimiyle de sert tartışmalar yaşayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, il kongresine katılmak üzere geldiği salonda protokoldeki yerine oturmak üzere iken HDP İl Başkanı Yolci ile karşılaştı.

Özcan, HDP İl Başkanına; “Seni buraya kim davet etti?’ diye sordu. HDP’li Başkandan; “Kimse davet etmedi, kongreye herkes davetli” cevabını alınca ise görevlilerini çağırarak HDP İl Başkanını salondan dışarı attırdı.

Yaşanan bu gelişme üzerine CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan’a kızan HDP Bolu İl Başkanı İbrahim Yolci savcılığa başvurarak, “CHP, 31 Mart’ta verdiğimiz 4 bin oyu iade etsin” dedi.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan'dan CHP'ye çağrı: İttifakı artık gizlemeyelim

HDP'den kapalı kapılar ardında ittifak yaptığı CHP'ye çağrı geldi. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan katıldığı bir programda ittifakın gizlenmemesi gerektiğinden bahsederek, "En azından İstanbul seçimini kazanmak adına bir seferliğe mahsus olmak üzere biz bunu kabul ettik. Fakat bundan sonraki dönem açısından bu tür şeylerin olmaması gerektiğini söylüyoruz." diye konuştu.

Hafta sonu kongreye hazırlanan HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan verdiği bir röportajda, “Yeni ittifakların olması gerektiğini savunan bir partiyiz. Şeffaf olmalı, açık olmalı, birlikte görüntü vermeli ve hiçbir şeyden korkmamalı. CHP’nin çekingenliğinden çıkması gerek. Cesarete ihtiyaç var bence. Biz kadınlar olarak tiyatro oyununda birlikte bu görüntüyü verdik, bu cesareti gösterdik. Bu cesareti herkesin göstermesi gerek. Bir daha ki seçimlerde daha açık daha şeffaf birlikteliklere ihtiyaç olacağını düşünüyorum” mesajı gönderdi.

chp hdp bolu ittifak pervin buldan tanju özcan