İşçi Partisi ve Mısır Sosyalist Partisi'nden ortak açıklama

Ortadoğu ve Batı Asya’daki son gelişmelere ilişkin Mısır Sosyalist Partisi ve İşçi Partisi’nin yaptığı ortak açıklama şöyle:

IŞİD ve benzeri grupların son dönemdeki yükselişlerini ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi içerisindeki yeni bir girişimi olarak değerlendiriyoruz. Bu emperyalist plan, 10 yıldan beri Ortadoğu ve Batı Asya’da bulunan bütün ulus devletlerin yıkımını hedefliyor.

Bu ABD planı, bölgedeki İsrail çıkarlarıyla doğrudan ilişkilidir. Ulus devletler, İsrail saldırganlığına ve ABD hâkimiyetine yönelik bir tehdit oluşturuyorlar. Dolayısıyla, emperyalizm sınırları yeniden çizmeye, ülkeleri, ulusları ve sınıfları bütün Ortadoğu’da etnik ve mezhepsel doğrultuda bölmeye çalışıyor.

Biz, barışın, demokrasinin, ulusal egemenliğin ve toprak bütünlüğünün bir bütün olduğunu belirtiyoruz. Emperyalizmin çerçevesi içerisinde self-determinasyon ve herhangi bir ilerici politikanın olmadığını vurguluyoruz.

Fakat Ortadoğu ve Batı Asya halkları ve ulusları bu Büyük Ortadoğu Projesi’nin başarısız olmaya başladığını bilmeliler!

Bizler, Suriye halkının dış müdahaleye karşı direnişlerini, Irak halkının ülkeyi birleştirme girişimlerini, Mısır halkının despotik Mübarek rejimini ve Müslüman Kardeşlerin gerici hükümetine karşı devrimlerini ve Türk Milleti’nin Gezi Parkı’nda başlayan Haziran 2013’teki ayaklanmasını selamlıyoruz.

Emperyalist Hakimiyete Karşı Bölgesel Birlik

Bugün, emperyalizmin ve onun koalisyon güçleri olan mezhepsel ve etnik ihtilaf saldırıları karşısında, ulusal egemenlik ve ilerici politikalar ancak ülkelerimiz arasında bölgesel dayanışma ve birlik ile sağlanabilir.

Ülkelerimizde var olan ve gelecek olan ekonomik krizlerin karşısında bölgesel dayanışma ve birliğin hayati bir öneme sahip olacağının altını çiziyoruz.

Mısır Sosyalist Partisi ve İşçi Partisi

Türkiye, Mısır ve İran Hükümetlerini her seviyede siyasi, diplomatik ve ekonomik ilişkileri yeniden başlatmaya ve geliştirmeye çağırıyor;

Orta Doğu ve Batı Asya ülkelerinin ulusal ve toprak bütünlüklerini, güvenliklerini ve bağımsızlıklarını koruma iradesini ilan ediyor;

Barış, ulusal bütünlük ve dış müdahalenin ve neoliberal politikaların reddi temelinde bölgesel dayanışma ve birleşmeyi sürdürmeye karar veriyor;

Bu amaçla fikir alışverişini ve ortak noktalar arayışını yoğunlaştırıyor.

İşçi Partisi - Mısır Sosyalist Partisi

işçi partisi mısır sosyalist partisi