HSYK'dan o iki isme inceleme

F tipi operasyon için Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu harekete geçti. HSYK 3'üncü Dairesi, 22 Temmuz Operasyonu'nu yürüten savcı ve sorgu hakimi hakkında inceleme kararı aldı.

HSYK'dan o iki isme inceleme

F tipi örgütün Emniyet ayağına yönelik operasyonlar için HSYK devreye girdi. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 3'üncü Dairesi, soruşturmada görevli savcı ve hakim için inceleme kararı aldı.

22 Temmuz'da başlatılan ilk dalga operasyonun ardından, Gülen taraftarları özellikle soruşturmayı yürüten savcı ve hakimi hedef almıştı.

Sorguları tıkayan ve polisleri toplu firara teşvik eden şüpheli avukatları, soruşturmayı yürüten savcı ve hakimi HSYK'ya şikayet etti.

HSYK 3. Dairesi savcı İrfan Fidan ve Hakim İslam Çiçek hakkındaki şikayetleri karara bağladı.

3. Daire savcı İrfan Fidan ile Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek hakkında "inceleme" izni verdi. Karar oy birliği ile alındı.

Hakim İslam Çiçek hakkındaki inceleme kararı, adliyedeki odasına giden ve sonradan polis olduğu ortaya çıkan kişi ile ilgili verildi.

Savcı Fidan hakkında yapılacak müfettiş incelemesi ise, şüpheli avukatlarının "yasal gözaltı süresini geçirmek" ve "zabıt katibine sahte tutanak düzenletmek" iddiaları ile ilgili olacak.

ulusalkanal.com.tr