Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek: ''Devrimci ve milli bir Anayasa'ya ihtiyaç var''

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Yeni Anayasa tartışmalarına ilişkin görüşlerini Ulusal Kanal'da açıkladı. ''Devrimci ve milli bir anayasaya ihtiyaç var'' diyen Perinçek, yeni Anayasanın, ancak Türk Devriminin Anayasa mirası temelinde oluşturulabileceğini söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek: ''Devrimci ve milli bir Anayasa'ya ihtiyaç var''

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Yeni Anayasa tartışmalarına ilişkin görüşlerini Ulusal Kanal'da açıkladı.

Çıkış Yolu programında konuşan Perinçek, yeni Anayasa'nın, ancak Türk devriminin Anayasa mirası temelinde oluşturulabileceğini söyledi. ''Devrimci ve milli bir anayasaya ihtiyaç var'' diyen Dr. Perinçek, yeni Anayasanın ''Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet'' vurgusu temelinde yazılması gerektiğini belirtti.

''Yeni bir anayasa yapacaksak, 1945'ten beri Türkiye'ye dayatılan Atlantik sürecinden kopmalıyız'' diyen Perinçek, sivil anayasa söylemlerini de eleştirdi. Perinçek, Sivil Anayasa'nın bilimdışı bir kavram olduğunu vurguladı.

Vatan PArtisi Genel Başkanı, Atlantik yanlısı muhalefetin ''Cumhur ittifakını Doğu Perinçek Yönetiyor'' sözlerine de tepki gösterdi. ''Cumhur ittifakında değiliz , ittifakı desteklemiyoruz'' da diyen Perinçek, Vatan Partisi'nin Türkiye cephesinde olduğunu söyledi.

Vatan Partisi'nin Türkiye'nin rotasını belirlediğini vurgulayan Perinçek, bu gerçeği söylemeye devam edeceklerini belirtti.

vatan partisi ulusal kanal anayasa Doğu Perinçek