Aşura Matemi

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin katlediliği Kerbela olaylarının yıldönümünde Türkiye Caferileri matemdeydi. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "Çocuk kafası kesenlerle değil mezhepdaş, dindaş olmak, onlarla töredaş ve küredaş olmaktan utanç duyuyorum" dedi.

Hazreti Muhammedi'n torunu Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin katlediliği Kerbela olaylarının yıldönümünde Türkiye Caferileri matemdeydi. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "Çocuk kafası kesenlerle değil mezhepdaş, dindaş olmak, onlarla töredaş ve küredaş olmaktan utanç duyuyorum" dedi.

Bin 375 yıl geçti üstünden, ancak acılar hala ilk günkü gibi tazeydi.

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 71 arkadaşı Irak sınırları içinde kalan Kerbela'da bin 375 yıl önce şehit edildi. Caferiler, Kerbela olaylarının yıldönümünde yastaydı.

Caferiler her yıl olduğu gibi Halkalı'da toplandı. Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'ndeki "Geleneksel Aşura Matem Merasimi"ne binlerce kişi katıldı.

Kadın ve çocuklar, Kerbela olaylarını simgeleyen zinirleri kollarına taktı.

Etkinlikte konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Caferi toplumunun bazı kesimler tarafından yanlış tanıtıldığını belirtti.

Özgündüz, Ortadoğu'daki gelişmelere dikkat çekti, islamda adam öldürmenin yeri olmadığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

# YAŞ # Kerbela Olayı