Yasal değişiklikler bu hafta meclise gelecek

Van'ın Özalp ilçesinde konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, açılım paketinde gereken yasal değişikliklerin bu hafta Meclis'e getirileceğini söyledi. Türkiye'nin küresel güç olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye yaptığı reformlarla daha güçlü küresel bir güç haline gelmiştir" dedi.

Yasal değişiklikler bu hafta meclise gelecek

Başbakan Tayyip Erdoğan, Van'ın Özalp ilçesindeki açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, açılım paketini övdü, Türkiye'nin küresel güç olduğunu iddia etti. Erdoğan, "Türkiye yaptığı reformlarla daha güçlü demokratik standartlara sahip küresel güç haline gelmiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan, açılım paketindeki maddelerin uygulanması için gereken yasal değişikliklerin bu hafta Meclis gündemine getirileceğini açıkladı. Erdoğan, "İdari değişikliklerin tamamını yaptık. Şimdi önümüzdeki hafta yasal değişiklikleri yapıyoruz" dedi.

Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nın isminin değişmesini savunan Erdoğan, "Bu ismi biz kaldırdık. Niye? Talep buydu, doğru bir adım değildi" diye konuştu.

"Camiyi yıkarız" açıklamasına yapılan eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Eğer gerekiyorsa yıkarız, daha iyisini de yaparız. Biz camiyi yapmanın yanında bunu yaşarız" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

meclis erdoğan van cami açılım