Macron Beyrut'ta protesto edildi

Doğu Akdeniz'de Türkiye karşıtı cephenin öncülerinden Fransa, Lübnan'da kurulucak yeni hükümeti belirlemek için devrede. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yeniden bölgeye gitti. Macron bölgeye gidişini 3 ana nedenle özetledi... Patlamadan sonra bölgenin yeniden yapılandırılması, Lübnan Devleti'nin 100. kuruluş yıl dönümü ve Beyrut'taki hükümet kurma çalışmaları... Bir ayda ikinci kez Lübnan'a giden Macron, hiç beklemediği bir protesto ile karşılaştı.

Macron Beyrut'ta protesto edildi

Lübnan'da kurulacak yeni hükümeti belirlemek isteyen Fransa, siyasi baskı için Beyrut'a gitti.

Beyrut Limanı'ndki patlamanın ardından Fransa Cumhurbaşkanı, ikinci kez ülkeye adım attı. Fransa Cumhurbaşkanı'nı havalimanında Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn karşıladı.

Macron burada yaptığı açıklamada ülkeye gelişinin üç sebebi olduğunu söyledi. Macron patlama sonrası bölgede yapılan çalışmalara ve insani yardımlara destek sunmak, Lübnan'ın kuruluşunun 100. yılı ve de hükümeti belirmeme çalışmaları, için Beyrut'ta olduğunu ifade etti.

Macron daha sonra Lübnanlı sanatçı Feyruz'un evine geçti. Fransa Devlet Başkanı burada protesto ile karşılandı.

Eylemciler, Macron'un Lübnan Parlamentosu'ndaki etkisi olduğunu söyleyerek sert tepki gösterdi. Halkı temsil edecek bir hükümet istediklerini söyleyen eylemciler, "Lübnan özgür kalacak" sloganları attı.

Fransa Cumhurbaşkanı'nın patlamanın meydana geldiği bölgeyi de ziyaret edecek.

Emmanuel Macron'un temasları Irak'ta devam edecek. Macron, Çarşamba günü bir günlük ziyaret için Bağdat'ta olacak.

ulusal.com.tr

fransa Macron lübnan