AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Referandum sürecinin konuşulduğu AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısına ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Toplantıda, söylem birliğinin sağlanması üzerinde duruldu. Buna göre, referandum kampanyasında "Devletin üniter yapısı korunuyor", "Cumhuriyetle kimsenin sorunu yok" ve "Milli irade güçleniyor" vurguları yapılacak. Bölgelere göre Kürtçe ve Arapça şarkılar da kullanılacak.

Söylem birliği sağlanacak, seçim bölgelerine göre kampanya müzikleri yapılacak.

AKP’nin referandum sürecindeki yol haritasının görüşüldüğü Merkez Yürütme Kurulu toplantısının yeni ayrıntıları ortaya çıktı.

Genel merkezde yapılan 4 saatlik toplantıda söylem birliği kararı alındı.

Buna göre, kampanya sürecinde Başkanlık sistemi birinci ağızdan vatandaşlara anlatılacak ve söylem birliğine özen gösterilecek. Söylemlerde, "Devletin üniter yapısı korunuyor", "Cumhuriyetle kimsenin sorunu yok" ve "Milli irade güçleniyor" vurguları yapılacak.

Düzenlemenin tek bir isim için yapılmadığı belirtilerek, halk oylaması "Mesele, memleket meselesi" ifadesi ile anlatılacak.

Mitinglerdeki kampanya müzikleri de bölgesel farklılık gösterecek. Kürtçe ve Arapça şarkılar, ile, Karadeniz, Ege ezgilerine ağırlık verilecek. Doğu ve Güneydoğu'da bölgeye yapılan yatırımlar, cazibe merkezleri anlatılacak.

AKP'de 25 Şubat'ta Ankara'da yapılacak kampanya tanıtım toplantısının hazırlıkları da sürüyor. Toplantının ardından Başbakan Binali Yıldırım'ın eski milletvekilleri ve il başkanlarıyla akşam yemeğinde bir araya geleceği öğrenildi. Yıldırım, eski kurmaylardan, "Evet" kampanyası için çalışmalarını isteyecek.

ulusalkanal.com.tr

AKP MYK merkez yürütme kurulu