Erdoğan, AKP'li vekilleri uyardı: Fire verilmemesi için gerekli önlemi alın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, PKK'ya yönelik operasyonlara ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Son günlerde şehit sayısındaki artışın sebebinin F tipi örgüt olduğunu söyleyen Erdoğan, "Paralel yapının elemanları istihbarat paylaşımında sorun çıkarıyorlar, yanıltıyorlar. " dedi. Erdoğan, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti

Erdoğan, AKP'li vekilleri uyardı: Fire verilmemesi için gerekli önlemi alın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Meclis'teki komisyonların AKP'li üyeleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Erdoğan milletvekillerine dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda fire verilmemesi için uyarılarda bulundu.

Erdoğan, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda AKP'nin önerisini doğru bulduğunu söyledi, "risk alıp kaldırılması lazım" dedi.

"DOKUNULMAZLIKTA FİREYE DİKKAT: Dokunulmazlıkların hepsinin kaldırılması konusunda partinin getirdiği öneriyi doğru buluyorum. Siyasetçiler bu yükü daha fazla sırtında taşımamalı. Risk alıp kaldırılması lazım. Bununla ilgili anayasa değişikliği geldiğinde siz de üzerinize düşeni yapın. Gizli oy olacağı için, fire için gerekli önlemi alın. Kimsede kafa karışıklığı olmamalı, bunu sağlamak için herkes doğru bilgilendirilsin."

Erdoğan terör operasyonlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Operasyonların kararlılıkla devam edeceğini, geri adımın söz konusu olmadığını belirtti. Terör saldırılarıyla ilgili de F tipi örgütü işaret etti.

"GERİ ADIM SÖZ KONUSU OLMAZ: Terörle mücadele için bölgedeki operasyonlar kararlılıkla devam edecek. Geri adım söz konusu olmaz. Son günlerde şehit sayısındaki artışın sebebi, paralel yapıya yakın polis ve askerlerden kaynaklanıyor. İstihbarat zafiyeti olabiliyor. Bunun nedeni de bu yapının elamanları. İstihbarat paylaşımında sorun çıkarıyorlar, yanıltıyorlar. Paralelle mücadele bizim vazgeçilmezimizdir. Bu konuda en yakınıma bile olsa taviz vermem. Mücadelede bir aksaklık olursa, buna neden olanla ilgili gereğini yaparım."

ulusalkanal.com.tr

AKP cumhurbaşkanı erdoğan