Bu fotoğrafları kim servis etti?

Aydınlık Gazetesi'nin "İmralıdaki Öcalan" yazı dizisi sürerken, ilngiç bir gelişme yaşandı. MİT, Öcalan'ın fotoğraflarını basına servis etti. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş "fotoğrafın kim tarafından neden bu şekilde servis edildiğini anlamış değiliz" dedi.

Bu fotoğrafları kim servis etti?

Öcalan'ın basına servis edilen son fotoğrafları kafa karışıklığı yarattı.

BDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş fotoğraflarla ilgili "kim tarafından neden bu şekilde servis edildiğini analmış değiliz" dedi.

Aydınlık gazetesinin "İmralı'daki Öcalan" yazı dizisi sürereken bu fotoğrafların piyasaya sürülmesi ayrıca dikkat çekti.

BDP'liler fotoğrafı görüşmeye katılan MİT yetkilisinin cep telefonuyla çekmiş olabileceği belirtiliyor. Saçları beyazlamış ve biraz kilo almış olan Öcalan sağlıklı bir görüntü veriyor. Öcalan'ın İmralı'daki ilk dönemlerinde çekilen fotoğraflarla tezat bir tablo oluşuyor. Kıyafetler de fotoğrafların yazın çekilmiş olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Bazı ayrıntılar Öcalan - MİT - Erdoğan ilişki şemasını yansıtıyor. Öcalan geniş bir masada BDP'liler ile çalışma halinde. Masadaki ve koltuklardaki boşluklar ise MİT mensuplarının varlığını gösteriyor. Dört gün önce ortaya çıkan ilk fotoğrafta masada üç adet su şişesi var. Ardından servis edilen görüntülerde 3 adet su bardağı dikkat çekiyor. Bir koltuğunda boş olduğu gözüküyor.

ulusalkanal.com.tr

BDP fotoğraf abdullah öcalan pervin buldan selahaddin demirtaş