Adaletin peşinde 114. hafta!

Kumpas esaretlerine karşı yurt çapında yükselen Sessiz Çığlık eylemleri 114'üncü haftayı geride bıraktı. Ankara'da çığlığın adresi Anayasa Mahkemesi önüydü. 2 gün önce tahliye olan Albay Koray Eryaşa da İzmir'de eylemdeydi. Cumhuriyet Kadınları Derneği de Profesör Doktor Rennan Pekünlü için alanlardaydı.

Kumpas esaretlerine karşı yükselen Sessiz Çığlık bu hafta Anayasa Mahkemesi önünden yükseldi.

Vardiya Bizde Platformu'nun 114'üncü haftayı geride bırakan eylemine bir çok komutan ve yurtsever katıldı. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, yüksek mahkeme üyelerine seslendi.

Cezaevinden çıkan silah arkadaşları gibi Deniz Kurmay Albay Koray Eryaşa da soluğu mücadele meydanında aldı. 4 Aralık Perşembe akşamı tahliye olan Eryaşa Sessiz Çığlık'a katıldı.

İzmir Konak Meydanı'ndaki eylemde Albay Eryaşa'nın konuşması sık sık sloganlarla kesildi.

Şirinyer, Mamak, Eskişehir, Antalya ve Malatya cezaevlerindeki tutsaklar da unutulmadı. İstanbul Beşiktaş Meydanı'nda konuşan Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Cem Say, tutsaklara özgürlük diledi.

Sessiz Çığlık'ın bir diğer gündem maddesi ise Anayasa Mahkemesi kararını uyguladığı için tutuklanan Profesör Doktor Rennan Pekünlü oldu. Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Başkanı Canan Arıtman adalet istedi.

Marmaris, Antalya, Foça ve Kocaeli Değirmendere'de yapılan eylemlerde de Anayasa Mahkemesi göreve çağırıldı, "geciken adalet adalet değildir" mesajı verildi.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ - BELMA YÜCEL - BÜLENT ÜNAL KAMERA: SABRİ KARA - AKIN KARA - BÜLENT ÜNAL

FOTOGRAF:NiHAN ARAS YILDIZ

ulusalkanal.com.tr