Afranur'un yüzü Mehmetçik ile güldü

Bursa'da uzun zamandır karaciğer nakli bekleyen 9 yaşındaki Afranur'un yüzü Mehmetçik ile güldü. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne Van'da trafik kazası geçirerek hayatını kaybeden 6 yaşındaki Eren Aral'ın karaciğerini Bursa'ya nakletti. Zamanında yetiştirilen karaciğer ve 7 saat süren başarılı operasyonla Afranur sağlığına kavuştu

Afranur'un yüzü Mehmetçik ile güldü

9 yaşındaki Afranur, uzun zamandır beklediği karaciğer naklinin gerçekleşmesiyle sağlığına kavuştu.

Afranur, uzun süredir tedavi gördüğü Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde karaciğer nakli bekliyordu. Van'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Eren Aral'ın karaciğeri 9 yaşındaki Afranur Balkır'a uydundu.

Doktorlar nakil için Sağlık Bakanlığı'ndan ambulans uçak istedi. Ancak bakanlık, uçakların görevde olması nedeniyle talebi yerine getiremedi. Doktorlar bu kez Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başvurdu.

TSK, hemen Deniz Kuvvetleri'ne ait bir nakliye uçağını görevlendirdi. Uçak karaciğeri Bursa'ya ulaştırdı. Zamanında yetişen karaciğer ve 7 saat süren nakilin sonunda Afranur sağlığına kavuştu.

Afranur, sağlığına kavuşmasını sağlayan Mehmetçik'e, annesi Halise Balkır da karaciğeri ile kızına hayat veren Eren Aral'ın ailesine teşekkür etti.

ulusalkanal.com.tr