Ek ödeme düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Sağlık çalışanlarına ek ödeme yönetmeliği yayınlandı. Ödemenin hangi alanda çalışanlara yönelik olduğu, kapsam ve miktarını ise Sağlık Bakanlığı belirleyecek. Ödemeler 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle yapılacak. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan da vaka sayılarında artışın ardından özel hastanelerin faaliyetlerine ilişkin karar geldi. SGK, pozitif vaka bakan özel hastanelere tedavi ücreti verecek.

Ek ödeme düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı

Salgınla mücadelenin kahramanlarına yapılacak ek ödemenin yönetmeliği yayınlandı.

Türkiye’nin Kovid-19 ile mücadelesi sürüyor. 6 aydır salgının ön cephesinde de sağlık personelleri mücadele ediyor.

Mücadeleyi omuzlanan sağlık personellerinin beklediği ek ödeme yönetmeliği yayınlandı. 6 Eylül’de Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikte ödemenin hangi alanlarda çalışanlara yönelik olduğu, kapsam ve miktarını Sağlık Bakanlığı belirleyecek.

Ödemeler 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olmak üzere üç ay süreyle yapılacak. Yönetmeliğe, bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanan personel de dâhil edildi.

Ayrıca, aynı yönetmeliğe eklenen geçici madde ile ödeme tutarı toplamı mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemeyecek.

Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan da özel hastanelere ilişkin bir karar geldi. SGK, salgının başında özel hastanelere ayrı bir ödeme modeli çıkarmış, yoğun bakımlar için de fiyat güncellemesi yapmıştı. Ancak vaka sayıları azalmaya başlayınca özel hastanelere ayrılan ödenek kesilmiş, vatandaşlar devlet hastanelerine yönlendirilmişti.

Vaka sayılarının artmasının ardından SGK yeni bir duyuru yayınlayarak, özel hastaneler için ayrı bir ödeme modeli çıkardı. Bu kez, salgının başından farklı olarak, tomografi sonucuna göre pozitif olduğu tahmin edilen vakalar için ödenek ayrılmayacak. Özel hastaneler sadece, PCR (PİSİAR) testi pozitif çıkan hastaları tedavi ederek ödenek alabilecek.

ulusal.com.tr

sağlık bakanlığı