Emperyalizme karşı bölgesel birlik

Emperyalizme karşı bölgesel birlik İran’ın başkenti Tahran’da masaya yatırıldı. "Batı Asya Birliği" teorisinin ele alındığı konferansa TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de video konferans yöntemiyle katıldı. Cengiz, bölge gençlerinin birlikte mücadele etme gerkliliğinin altını çizdi, mücadelenin gelecekte bölgesel birlikteliğe dönüşeceğini belirtti.

Emperyalizme karşı bölgesel birlik İran Takribi Mezahibi İslami Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta mesaya yatırıldı. Türk, İranlı ve Tunus’lu uzmanlar, emperyalizmle mücadele için çıkış yollarını anlattı.

İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleşen konferansa Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de video konferans yöntemi ile katıldı. Cengiz, emperyalizme karşı bölge gençlerinin birlikte mücadelesinin, gelecekte bölgesel bir birlikteliğe dönüşeceğinine dikkat çekti.

Batı Asya halklarının birlikte daha güçlü olacağını ifade eden TGB Genel başkanı, Batı birliğin tüm bölgede beklenen huzuru getireceğini vurguladı.

İran’lı Gençler Etkinliği Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Konferans Tertip Komitesi Başkanı, İslam Fıkhı Hukuku öğrencisi Muhammed Sherhoşh ( SERHOŞ), emperyalizmin ancak bölge halklarının birliği ile durdurulabileceğini belirtti.

Tebriz Üniversitesi öğrencisi Mesud Sadr da "Batı Asya Birliği" teorisinin bölgenin çıkışı için bir fırsat olduğuna vurgu yaptı.

Haber: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr