Komisyona "kripto" önlemi

15 Temmuz darbe girişimini araştıracak Meclis komisyonunda FETÖ tedbiri alınıyor. Komisyon çalışmalarına katılacak 30 uzmanın içinde kripto FETÖ’cü olmaması için kişiler özel bir araştırmadan geçirilecek. Cemaatle bağlantısı olduğu veya şüpheli hareketleri olduğu tespit edilenler, çalışmalarda yer alamayacak.

Komisyona "kripto" önlemi

FETÖ’cü darbe girişimini araştıracak komisyon, Fethullahçılardan korunacak.

Meclis’te, Amerika destekli 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için kurulan komisyonun çalışmalarına milletvekillerinin yanı sıra uzmanlar da katılacak.

Milliyet gazetesinin haberine göre bu uzmanlar; komisyonda görev alacak kişiler Meclis'in yanı sıra kamu kurumları ve özel sektörden de çağrılabilecek. Her komisyon üyesine iki uzman önerme imkanı verilecek. Bu doğrultuda komisyonda otuz civarında uzman isim görev alacak.

Bu uzmanların kripto FETÖ’cü olup olmadığı endişesini gidermek için de sıkı bir eleme yapılacak. FETÖ bağlantısı tespit edilen veya şüphe duyulan isimler kendisini öneren vekile bildirilerek elenecek.

Uzmanlar, FETÖ'nün finans, eğitim, dış politika ve sivil toplumdaki faaliyetleri konusunda komisyona bilgilendirmeler yapacak.

Komisyon, darbe girişimine ilişkin araştırmasına Fethullah Gülen'in ortaya çıktığı 1970'lerden başlayacak.

Geçen hafta Cuma günü ikinci toplantısını yapan komisyonda, basının salondan çıkartılması tartışması yaşanmıştı. Şüpheleri giderip yeni tartışmalara mahal vermemek için, toplantıların internetten canlı olarak yayınlanması planlanıyor.

Komisyonda bulunan 15 milletvekilinin hızlı ve kolay haberleşebilmesi için de Whatsapp( Vatsap) grubu kurulması da gündemde.

ulusalkanal.com.tr