PKK'lılara açılım garantisi

Açılım sürecinde 26 PKK'lıya tutuklanmama garantisi verildi. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, PKK’nın lider kadrosunda yer alan Zübeyir Aydar ile Remzi Kartal’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yakalama kararlarını kaldırdı. 3 ay içinde Türkiye’ye gelmeleri halinde "tutuklanmama güvencesi" verdi.

PKK'lılara açılım garantisi

PKK'nın tepe isimlerine Türkiye'ye dönmeleri için mahkeme kararı çıkartıldı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, PKK’nın lider kadrosunda yer alan Zübeyir Aydar ile Remzi Kartal'ın da aralarında bulunduğu sanıklarla ilgili yakalama kararlarını kaldırıldı.

Sanıklar sözde Sürgündeki Kürt Parlamentosu ile Kürdistan Ulusal Kongresi’nin oluşumunda yer aldıkları iddiasıyla 22,5 yıla kadar hapisle yargılanıyordu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, mahkeme PKK'lılara 3 ay içinde Türkiye’ye gelmeleri halinde "tutuklanmama güvencesi" verdi.

Sanıklar, 3 ay içinde Türkiye’ye dönerek mahkemede ifade vermeleri durumunda, CMK’nın "Sanığa Verilecek Güvence Belgesi" başlıklı 246. maddesi uyarınca tutuklanmayacaklar.

Maddede, "Mahkeme, gaip olan sanık hakkında duruşmaya gelmesi halinde tutuklanmayacağı hususunda bir güvence belgesi verebilir ve bu güvence koşullara bağlanabilir" ifadesi yer alıyor.

ulusalkanal.com.tr