Hatay'da kadınlar salça yapımına başladı

Hatay'da da salça sezonu başladı. Yapımı biraz meşakkatli olsa da Hataylı kadınlar hem evlerinin salça ihtiyacını karşılıyor hem aile bütçesine katkı sağlıyor. İşte kırmızı biberin salçaya dönüştüğü zorlu süreç.

Hatay'da kadınlar salça yapımına başladı

Salça, yemeklerin vazgeçilmezleri arasında belki de ilk sırada. Kadınlar için yapımı biraz meşakatli olsa da cazibesi salçayı vazgeçilmez kılıyor.

Salçanın en yoğun kullanıldığı illerden biri de Hatay. Hatay'da biber salçası, bin bir emekle hazırlanarak sofralara ulaşıyor.

Salçanın kahramanları kadınlar. Ağustos ayının ortalarına doğru tarlalardan toplanan kırmızı biberler, kadınlar tarafından geleneksel yöntemlerle salçaya dönüştürülüyor.

Önce biberlerin içindeki çekirdekler temizleniyor. Yıkanan biberler, kıyma makinesinde çekiliyor.

Sıvı hale getirilen kırmızı biberler son olarak da muşambaların üzerine serilerek kurutmaya bırakılıyor. Ve cam kavanozlara konulan biber salçası, evlerin bir yıllık ihtiyacını karşılıyor.

Ev yapımı salçalar, fabrikalarda üretilenlere göre daha lezzetli ve sağlıklı. Aileler, yalnızca evin salça ihtiyacını karşılamıyor. Aynı zamanda aile bütçesine de katkı sağlıyor.

ulusalkanal.com.tr