Lider fire vermedi

Spor Toto Süper Lig'de 26. haftasında kendi sahasında Antalyaspor ile karşılaşan Beşiktaş 27. dakikada Oğuzhan Özyakup'un attığı gol ile maçı 1-0 kazandı.

Lider fire vermedi

Siyah Beyazlılar bu skor ile ligdeki puanını 63'e çıkartarak 26. haftayı da lider bitirmeyi garantiledi.

Şenol Güneş "Biz her maça çıkıp kazanmak için oynayacağız"

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta karşılaşmasında Antalyaspor'u 1 - 0 yenerek ligde liderliğini sürdüren Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, hakemin 2 penaltılarını vermediğini söyledi.

Şenol Güneş, maçın ardından basın toplantısında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Üst üste maçlar oynamak zorunda kaldık. Bugün kazanmamız gereken bir maçtı. Oturmuş bir kadroya sahip olan bir takıma karşı mücadele ettik. Golden sonra oyunun kontrolü tamamen bize geçti. Bir de bana göre 2 tane penaltı pozisyonu da verilebilirdi. Oyuncularımız soğuk kanlı ve ne yaptığını bilerek oynadılar. Biz her maça çıkıp kazanmak için oynayacağız. İşini iyi yapanların mutluluğu güzel olur. Bir taraftar borcumuz olduğunu düşünüyorum. Biz bir takımız. Bunun içinde herkes var. Bu bizi başarıya götürecek. Oyunculardan sonra beni de taraftar çağırdı. Mutlu da oldum. Onların sevgisine layık olmak gurur verici. Zor şartlarda bizim yanımızda oldular. İnşallah sezon sonunda mutlu sona ulaşmak istiyoruz"

"TOLGAY'IN KALİTESİ VE BECERİSİ TARTIŞILMAZ"

"İsmail Köybaşı ve Tolgay'ın performanslarını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna Teknik Direktör Şenol Güneş, "İsmail son dakikada bir sakatlık yaşadı. İnşallah bir şey çıkmaz. İsmail Rize ve Trabzonspor maçlarında düşüşteydi ama bugün gayet dinamikti. Tolgay'da iyi ama zamana ihtiyacı var. Tolgay'ın kalitesi ve becerisi tartışılmaz. Maç oynayarak kendini toparlayacağını düşünüyorum" diye yanıtladı.

"TAKIMIMIZIN SON DAKİKAYA KADAR SAVAŞTI AMA KAZANMAK İÇİN GEREKLİ ŞANSI BULAMADI"

Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a 1-0 yenildikleri maçta ellerinden geleni yaptıklarını ancak istediklerini sonuca ulaşamadıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Morais, Beşiktaş karşısında iyi mücadele ettiklerini anlatarak, "Ekibim elinden geleni yaptı. Pozisyonlarımız da var. Takımımızın son dakikaya kadar savaştı ama kazanmak için gerekli şansı bulamadı. Doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum. Çalışmalarımız iyi gidiyor. Önümüzdeki maçı 3 puanla bitireceğimize eminim." diye konuştu.

Morais, Beyoğlu'ndaki terör saldırısı nedeniyle üzgün olduğunu dile getirerek, "Bu üzücü olaydan dolayı futbol ikinci planda kaldı. Yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı diliyorum. Çok üzgünüm ve acı çekiyorum." şeklinde konuştu.

Metin Albayrak: Şampiyonluk kupasını kendi stadımızda kaldırmak istiyoruz

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta karşılaşmasında Antalyaspor'u 1 - 0 yenerek ligde liderliğini sürdüren Beşiktaş'ta İletişimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Metin Albayrak, maç sonu yaptığı açıklamada şampiyonluk kupasını kendi statlarında kaldırmak istediklerini söyledi.

Maçın ardından yaptığı değerlendirmede konuşmasına sabah saatlerinde İstiklal Caddesi'nde yaşanan terör saldırısını kınayarak başlayan Metin Albayrak,açıklamalarına İstanbul'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili açıklama yaparak başladı. Albayrak "İstanbul'da bugün yaşanan terör olayında ölen vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyoruz. Bu atmosferde bir maç oldu. Sporun eğlence olduğu bir dönemde böyle bir ortamda konuşmak ve maç oynamak gerçekten çok zor. Futbolcularımız da çok etkilendi. Ülkemizde son zamanlarda olan terör olaylarını lanetliyoruz. Ülkemizin vatandaşı olarak da gerçekten çok üzüntülüyüz." ifadelerini kullandı.

Albayrak, Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı maç için ise "Bizim için çok önemli bir maçtı. 3 puan aldık. Milli Takım arasına lider olarak giriyoruz. Bu arada sakat futbolcularımız tedavi olacak. Lige daha iyi dönüş yapacağız. Buraya gelen bütün taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Şenol hocamız ve ekibine de futbolcularımıza da teşekkür ediyoruz. Stadımız da çim serimi başladı. En büyük hedefimiz stadımızda son maçları oynayıp şampiyonluk kupasını orada kaldırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"İLK YARIDA VERİLMEYEN YÜZDE YÜZ PENALTI VAR"

Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, 1-0 mağlup oldukları Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamada "İlk yarıda verilmeyen yüzde yüz penaltı var. ilk devredeki maçta da aynı şekilde penaltı ve kırmızı kart gösterilmemişti ve maçı kaybetmiştik" dedi.

Gültekin Gencer "1-0 mağlubiyet var. Ben çok konuşmak istemiyorum. Nihayetinde bir oyun. İlk yarıda verilmeyen yüzde yüz penaltı var. İlk devredeki maçta da aynı şekilde penaltı ve kırmızı kart gösterilmemişti ve maçı kaybetmiştik. Takımız mükemmel oynadı. Gerçekten Antalyaspor futbol dersi verdi. Beşiktaş'a başarılar diliyorum ama bugün hak eden taraf bizdik" ifadelerini kullandı.

"BU DÖNEMDE EN İYİSİ KAZANMAKTIR VE BUNU BAŞARDIK"

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Marcelo Guedes, Spor Toto Süper Lig'de Antalyaspor'u 1-0 yenerek, şampiyonluk yarışında önemli bir maçı kazandıklarını söyledi.

Karşılaşmanın açıklamada bulunan Brezilyalı futbolcu "Gerçekten çok önemli, şampiyonluk yarışını etkileyecek bir maçtı. Antalyaspor güçlü bir takım. Yapmamız gerekeni yaptık ve kazandık. Bu dönemde en iyisi kazanmaktır ve bunu başardık." dedi.

Galatasaray ile Fenerbahçe'nin yarın yapacağı derbi maçla ilgili görüşü sorulan Marcelo, "Derbi maçta rakibimizin rakibini destekleyeceğiz. Bunu sizler de biliyorsunuz. Ancak biz tamamen kendi işimize odaklanmış durumdayız. Çünkü bütün ipler bizim elimizde. Bütün maçlarımızı kazanırsak, şampiyon olacağız. Tamamıyla buna odaklanıyoruz." diye konuştu.

Marcelo, Antalyaspor karşısında stoperde Necip Uysal ile görev almasıyla ilgili olarak, "Necip de Delgado da üst düzey oyuncular. Teknik

direktörümüz bugün böyle bir karar verdi. Necip ile başladık ve gayet iyi uyum sağladık. Geldiğimden beri takım arkadaşlarımla adaptasyonum gayet iyi gidiyor." ifadelerini kullandı. DHA