Meslektaşlarını da fişlemişler!

Gülen örgütüne yakınlığı ile bilinen eski İstanbul Başsavcı vekili Fikret Seçen ile eski Adalet Komisyonu üyesi Mehmet Karababa, davalık oldu. Seçen ve Karababa, 542 hâkim ve savcıyı fişlemekle suçlanıyor.

Meslektaşlarını da fişlemişler!

Emniyetteki yapılanmasına darbe indirilen Gülen örgütünün, yargıyı fişlediği ortaya çıktı.

Görevden alınan Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Fikret Seçen ile eski Adalet Komisyonu üyesi Mehmet Karababa hakkında dava açıldı. Davanın gerekçesi ise mesai arkadaşlarını fişlemek…

Star gazetesine göre Eski İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, tabanca almak isteyen hâkim ve savcılar için Başsavcıvekili Fehmi Tosun ile Mali Yönetim Bürosu'ndan Mustafa Gökçe'ye görev verdi.

Ancak Seçen ve Karababa, görevli olmamalarına rağmen ruhsat bahanesi ile İstanbul Adli Sicil Müdürlüğüne 18 Mart 2013'te yazdıkları yazıyla 542 hâkim ve savcının adli sicil kayıtlarını alarak arşivlediler.

Durumu fark eden, çoğu tabanca talebi dahi bulunmayan hâkim ve savcılar şikayetçi oldular. Başlatılan soruşturma sonrası Seçen ve Karababa hakkında 'Görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Seçen ve Karababa 1'nci sınıfa ayrılmış hâkim ve savcı oldukları için son soruşturma açılması kararı için haklarındaki dosya Yargıtay'a gönderildi. Yargılanmaya Yargıtay'ın ilgili dairesi karar verecek.

ulusalkanal.com.tr