Bu pazarda her şey doğal

Bu pazarda her şey doğal ve geleneksel. Gaziantep’te kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini Doğal Yaşam Pazarında beğeniye sunuyor. Kent Konseyince geliştirilen proje kapsamında kadınlar, hem aile ekonomisine katkıda bulunuyor, hem de geleneksel ve kültürel değerleri yaşatıyor.

Üretmenin değerini işte böyle anlatan kadınların yaşamına uzandık... Gaziantep’te Hayri Tütüncüler Parkı içinde kurulan Doğal Yaşam Pazarı’na gittik.

Kent Konseyinin geliştirdiği proje ile kadınlar bu pazarda, el emeği ürünleriyle aile ekonomisine katkıda bulunuyor. Kadınlar, geleneksel ve kültürel değerleri de yaşatıyor.

Pazarda yok yok. El işlerinden yiyecek içeceğe, yöresine has lezzet ve değerlerden hediyeliklere kadar her şey, en doğalıyla tezgahlarda yerini alıyor.

Kurutmalık, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinin başında geliyor. Pazarda da rağbet görüyor. Hammaddesi kurutmalık olan Abdal aşı yemeği bakın nasıl yapılıyor?

Domatesten yapılanı daha sık kullanılsa da biber salçası bir başka. İşin ustası, has biber salçasını diğerlerinden ayıran önemli bilgiyi Ulusal Kanal izleyicileri için verdi.

Pazarda dolaşırken ilginç bir tatlı kameramıza takılıyor. Hemen soruyoruz, nedir bu tatlı?

Süt, karbonat ve şekerden yapılıyor. İsteğe göre cevizle süslenebiliyor. Süt reçelinin zahmeti ise pişirmesinde.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Nevin Kanbağlı, bu pazarın kadınların hayatındaki işlevini anlattı.

HABER-KAMERA: EKREM DEMİR

​Gaziantep