Polislere hain saldırı: 2 şehit

Diyarbakır'da polise çifte saldırı düzenlendi. PKK'lıların Sur ilçesindeki roketatarlı saldırısında 2 polis şehit oldu, 3 polis de yaralandı. Saldırı üzerine, ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu sırada operasyon yapan polise ekiplerine bir saldırı daha oldu. Saldırıda 3 polis yaralandı.

Polislere hain saldırı: 2 şehit

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis ekiplerine çifte saldırı düzenlendi. Saldırılarda 2 polis şehit oldu, 6 polis yaralandı.

Sur ilçesinde PKK'lıların kazdığı hendekleri kapatma çalışması yürütülüyordu. Bu sırada PKK'lılar polislere roketatarlı saldırı düzenledi.

Hasırlı Mahallesi’nde saat 05.00 sıralarında yapılan saldırıda, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli Mustafa Turanlı ve Muzaffer Can Ersoy şehit oldu, 3 polis yaralandı.

PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Her sokak ve cadde başında çelik yelekli polisler, önlem aldı. Polis, ilçeye girmek isteyen yaya ve araçları geri çevirdi.

Saldırının ardından ikinci bir emre kadar ’Sokağa çıkma yasağı’ ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir" denildi.

Sur İlçesi’nde operasyonun devam ederken, PKK'lılar bir kez daha polisleri hedef aldı. Saat 12.30 sıralarında Fatihpaşa Mahallesi Yıkıkkaya Sokak’ta polislere ateş açıldı. Saldırıda 3 polis yaralandı. Olaylar sırasında yaralanan 4 kişi de hastaneye kaldırıldı.

Şehit polisler için Diyarbakır'da resmi tören düzenlendi. Şehitler daha sonra memleketleirne uğurlandı.

30 yaşındaki Mustafa Turanlı'nın Adana'da oturan ailesine şehit haberi verildi. 6 kardeş olan şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

2 özel harekatçıdan biri olan Muzaffer Can Ersoy'un şehit haberi, Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki baba evine ulaştı.

Evli ve bir çocuğu olan Ersoy, dört yıldır bu görevi yapıyordu

ulusalkanal.com.tr